Pirita linnaosavanem ei toeta Maxima poe ehitamist Merivälja tee äärde

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Pirita linnaosavanem Kaido Saarniit.
Pirita linnaosavanem Kaido Saarniit. Foto: Eero Vabamägi

Neljapäeval Pirita linnaosavanemana tööd alustav Kaido Saarniit ütles vahetult pärast ametisse nimetamist Postimehele, et ei toeta Maxima poe ehitamist Merivälja tee äärde, aga Pirita kloostrivaremetele katuse paigaldamise osas võtab ta seisukoha pärast seda, kui on kõigi asjast huvitatute seisukohad ära kuulanud.

«Esmaspäeval linnaosakogus arutasime ka Merivälja tee äärde plaanitava Maxima teemat ja mina olen samal seisukohal kui linnaosakogu: ka mina ei poolda Maxima kauplust selles asukohas. Täna ma ei näe, et kohalikud elanikud vajaksid sinna niisugust kaubanduskeskust nagu plaanitakse. Ja ma tean, et viidi läbi üks küsitlus, mis näitas, et ka inimesed olid selle vastu. Kui sellele plaanile peaks hakkama kõvasti poolthääli tulema, siis on jälle võimalus diskussiooniks. Aga praeguse seisuga mina seda plaani ei poolda,» rääkis Saarniit.

Teine eelkäijalt päranduseks saadud konfliktne teema on Pirita kloostri varemetele katuse paigaldamine. «Selles asjas ma tahaksin kõigepealt kohtud kloostri varemetepargi koostöökoguga. Seisukoha saab võtta pärast seda, kui kõik on nendega läbi arutatud ja erinevate osapoolte arvamused ära kuulatud. Sellel ideel on ka nii pooldajaid kui vastaseid, mis on ju täiesti normaalne,» lausus Saarniit.

Tallinna linnavalitsus nimetas Kaido Saarniidu alates homsest, 29. septembrist Pirita linnaosa vanema ametikohale praeguse linnavalitsuse volituste ajaks. Saarniidu kandidatuuri toetas ka Pirita linnaosakogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles