Margus Kurm: kuni mul vastuseid ei ole, ma lihtsalt ei suuda lõpetada

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Eraalgatusliku uurimise juhi Margus Kurmi sõnul võib praeguseks öelda, et Estonia huku tõenäoline põhjus selgitatakse välja.
Eraalgatusliku uurimise juhi Margus Kurmi sõnul võib praeguseks öelda, et Estonia huku tõenäoline põhjus selgitatakse välja. Foto: Mihkel Maripuu

Estonia huku 28. aastapäeval (Estonia hukkus 28. septembril 1994) Postimehe otsestuudios käinud endine riigiprokurör, endine laevahuku uurimiskomisjoni juht ja praegune eraalgatusliku uurimise eestvedaja Margus Kurm tõdes, et vastustele ollakse lähemal kui kunagi varem.

Kurm hakkas Estonia teemaga tegelema 2005. aastal, kui valitsus määras ta laevahukku uuriva komisjoni juhiks. Esialgu pandi komisjon kokku selleks, et uurida asjaolusid, mis tulid avalikkuse ette tänu Rootsi endisele tolliametnikule Lennart Henrikssonile, kes otsustas rääkida talle teadaolevast. Hiljem sai Kurmi juhitud komisjon ülesandeks töötada läbi JAICi (Eesti, Rootsi ja Soome ühiskomisjon – T. M.) lõppraport ning anda sellele hinnang. Toona leidis valitsuskomisjon, et raport ei ole pädev, ja sestpeale on Kurm järjepidevalt tegelenud õnnetuse asjaolude uurimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles