Sven Sester vaatleb valimisi Bosnia ja Hertsegoviinas

BNS
Copy
Sven Sester.
Sven Sester. Foto: Sander Ilvest/Postimees

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) Parlamentaarse Assamblee Eesti delegatsiooni liige Sven Sester vaatleb pühapäeval toimuvaid üldvalimisi Bosnia ja Hertsegoviina pealinnas Sarajevos.

«Bosnia ja Hertsegoviina jaoks on valimised võimalus näidata riigi pühendumust demokraatlikele protsessidele,» märkis Sester. Ta lisas, et riigi demokraatliku arengu ja reformide läbiviimise vastu on suur rahvusvaheline huvi. «Loodetavasti saab pühapäeval näha tiheda konkurentsiga ja rahvusvahelistele standarditele vastavaid valimisi.»

OSCE PA organiseeritud missiooni raames vaatleb Bosnia ja Hertsegoviinas toimuvaid valimisi umbes sada rahvusparlamentide liiget. Kokku osaleb missioonil umbes 400 vaatlejat. Missiooni eesmärk on jälgida, et valimised toimuksid kooskõlas OSCE 1990. aasta Kopenhaageni dokumendis sätestatud demokraatlike põhimõtetega.

Vaatlusmissioonidele lähetamine on tähtis osa OSCE tööst alates 1993. aastast. Kohapeal jälgitakse valimiste korraldamise legitiimsust ja vastavust demokraatia traditsioonidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles