Balti jaamas lõpeb reisijate vene keeles teavitamine (16)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Balti jaamas lõpeb reisijate teavitamine vene keeles.
Balti jaamas lõpeb reisijate teavitamine vene keeles. Foto: Tairo Lutter

Tallinnas Balti jaamas lõpeb reisijate teavitamise vene keeles ning edaspidi kuuleb kõlaritest eesti- ja ingliskeelset teksti.

Helisüsteemi uuenemiseni jätkab Elron rongiinfo jagamist Balti jaamas vaid eesti keeles ning süsteemide kaasajastamise järel lisatakse teavitus ingliskeelsena, et tagada ka muukeelsete reisijate informeerimine.

Elroni turundus- ja kommunikatsioonijuht Katrin Kulderknup selgitas, et ettevõte soovis uuendada Balti jaama heliteavitusi juba aasta alguses, kuid tehniliste tõrgete tõttu pole olnud see võimalik.

Elroni veebilehe statistika järgi on pooled sõiduplaanide ja piletisüsteemi kasutajatest eestikeelsed ning teise poole moodustavad kas vene- või ingliskeelsed kasutajad. Viimastel aastatel on kasvanud just ingliskeelse info otsijate arv Elroni kodulehel.

Kuni tehniliselt pole võimalik seniseid venekeelseid teavitusi asendada inglise keelega, siis otsustas Elron hoida heliteavitusi vaid eestikeelsetena. Kui teavituste süsteem uueneb ning ingliskeelsed sõiduaegade ja perroonide teavitused sisse loetakse, jätkatakse Balti jaamas eesti- ja ingliskeelsete teavitustega.

Elronil on iga päev üle 200 väljumise ning päevas teenindatakse umbes 20 000 rongireisijat.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles