Kalev Stoicescu liitub erakonnaga Eesti 200 (2)

BNS
Copy
Kalev Stoicescu
Kalev Stoicescu Foto: Jaan Vanaaseme

Julgeolekuekspert ja kauaaegne diplomaat Kalev Stoicescu liitub erakonnaga Eesti 200 ja kandideerib eelseisvatel valimistel riigikogusse.

Kauaaegne diplomaat ja kaitseministeeriumi töötaja ning praegune kaitse- ja välispoliitika teadur Kalev Stoicescu liitub erakonnaga Eesti 200 ning kandideerib 15. oktoobril erakonna juhatusse ja ning eelseisvatel parlamendivalimistel riigikogusse.

Kalev Stoicescu sõnul liitus ta erakonnaga Eesti 200, sest peab oluliseks Eesti avatust, innovaatilisust, põhjamaisust ja positiivses võtmes mõõdukat rahvuslikkust ning liberaalse demokraatia väärtusi.

«Eesti 200 on just see erakond, mis seisab nende väärtuste ja põhimõtete eest. Olen pühendanud terve oma diplomaatilise- ja julgeolekukarjääri Eesti euroopaliku ja põhjamaise identiteedi süvendamisele ning tahan ellu viia seda ka poliitikas. Eesti peab Euroopa Liidus ja NATO-s seisma tugevalt oma huvide eest, kuid alati koostööd ja lahendusi otsides, mitte endasse sulgudes ja liitlaste ühtsust lõhkudes,» rõhutas Stoicescu.

Stoicescu on kindel, et Eesti 200 saadab valimistel edu ning erakonnast saab kaalukeel uue valitsuse moodustamisel. «Eesti vajab täna julget ja visioonikat juhtimist, selleks et ellu viia hädavajalikke, kasulikke ja jätkusuutlikke muutusi,» märkis Stoicescu.

Eesti 200 esimehe Kristina Kallase sõnul on Eesti 200 viimasel aastal jõuliselt kasvatanud oma julgeolekuekspertide meeskonda erakonnas. «Kalevi Stoicescu liitumine on üks edulugu selles protsessis. Eesti 200 suudab täna juhtida selgete sõnumite ja plaanidega Eesti välis- ja julgeolekupoliitikat,» rõhutas Kallas.

Kalev Stoicescu on töötanud Eesti vabariigi suursaadikuna USA-s, Kanadas, Mehhikos ja OSCE juures. Aastatel 2002-2014 töötas Stoicescu kaitsevaladkonna nõunikuna kaisteministeeriumis ning alates 2014 aastast on Stoicescu Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse teadur.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles