Tallinna Vanasadamasse saabus visiidile Saksa fregatt FGS Sachsen

Postimees
Copy
Foto: Kaitseväe peastaap

Tallinnasse saabus täna planeeritud visiidile Saksa fregatt FGS Sachsen, mis enne Vanasadamasse jõudmist viis läbi koostööharjutuse Eesti mereväega.

Enne Tallinnasse saabumist toimus eile õhtul Saksa fregati, Eesti mereväe miinijahtija EML Sakala ja väekaitsekaatri EML Risto vaheline koostööharjutus, mille eesmärgiks oli harjutada nii tavapäraseid laevadevahelisi protseduure kui tavatuid olukordi tsiviil- ja vaenulike laevadega.

EML Sakala ja FGS Sachsen harjutasid postipaki üleandmist, sideprotseduure ja merel varustamise manöövreid. «Meie meeskonna jaoks osutusid harjutused sakslastega korralikuks väljakutseks, sest nende fregatt on meie miinijahtijast kolm korda pikem. Mõlema laeva meeskonnad on aga väga hästi kokku harjutanud, mistõttu kulges harjutus plaanipäraselt,» ütles EML Sakala komandör kaptenmajor Annes Babenko.

Väekaitsekaatri EML Risto meeskond sai proovile panna nii fregati FGS Sachseni kui miinijahtija EML Sakala, kuvades koostööharjutuse viimases osas vaenulikku või tundmatut väikealust, mis oli kaotanud juhitavuse ega allunud kummagi sõjalaeva korraldustele.

«Selline harjutus väekaitsekaatriga annab hea võimaluse laeva meeskonnal alalhoida ja testida valmisolekut võimalikeks asümmeetrilisteks ohtudeks merel,» ütles kaptenmajor Babenko.

Eesti mereväe ja NATO liitlaste laevad on ka varasemalt sadamakülastustele tulles erinevaid koostööharjutusi teinud. Viimane suurem neist toimus tänavu aprillis, mil NATO 1. alalise mereväegrupi laevad harjutasid Naissaare lähistel väekaitsekaatrite EML Risto ja Rolandiga sideprotseduure ja väekaitset.

Esmaspäeval toimub laevas pidulik vastuvõtt Eesti mereväe, Balti riikide ja Vabariigi Valitsuse esindajatele, kus osaleb ka Saksa mereväe ülem viitseadmiral Jan Christian Kaack.

Fregatti saab oma silmaga näha

Kõigil huvilistel on käesoleval nädalavahetusel ka endil võimalus fregatti külastada. Nimelt tähistavad sakslased 3. oktoobril oma taasühinemise aastapäeva, mille puhul kutsuvad nad pühapäeval kõiki huvilisi fregatt FGS Sachsen pardale. Laeva on võimalik külastada Tallinna Vanasadamas kell 13.00-16.00. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles