Luubi all Muuseumid ja teatrid pimedaks ei jää. Veel? (4)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Saali soojuse vähendamine ja teatrikülastajate kasukatesse sundimine on kõige viimane meede, mida Estonia juht Ott Maaten kaaluda tahab.
Saali soojuse vähendamine ja teatrikülastajate kasukatesse sundimine on kõige viimane meede, mida Estonia juht Ott Maaten kaaluda tahab. Foto: Eero Vabamägi

Meie augustikuu elektriarve oli 40 000 eurot. Tavaliselt on see aktiivsel etenduste perioodil 10 000 eurot kuus, räägib Estonia teatri direktor Ott Maaten. «Praegu tuleme toime.»

Maateni jutust koorub välja mitu punkti. Kõigepealt see, et kui algab etenduste hooaeg, teater töötab intensiivsemalt, tuled ja prožektorid põlevad, võivad arved veelgi kerkida. Teiseks see, et arvestades Estonia suurust (aastased kulud 12–13 miljonit eurot), siis kuu või kaks suuremaid arveid maksta ei ole probleem. Aga kui see muutub pidevaks, elektrile lisandub ka suurem küttearve, siis tuleb olukord, kus aasta jooksul maksad «kommunaalide» eest juba pool miljonit eurot rohkem. Ja see on isegi Estonia jaoks, keda võiks ju nimetada jõukaks teatriks, midagi sellist, mis sunnib midagi oluliselt ümber vaatama.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles