Venelased suure algustähega

Vahur Laiapea
, filmirežissöör, -produtsent ja -operaator
Copy
Olga, võitlejanimega Simba, oma BMP ehk jalaväe lahingumasina ees. Olga oli ka roodukomandöri asetäitja.
Olga, võitlejanimega Simba, oma BMP ehk jalaväe lahingumasina ees. Olga oli ka roodukomandöri asetäitja. Foto: личный архив

Palun aidake leida Venelase surnukeha. Olukord järgmine: Harkivi suund on praegu üliraskes olukorras. Selles piirkonnas on palju surnukehasid. Palju maad on mineeritud. Otsida on raske: surnukeha võib olla morgis, keldris, mineeritud hoones, võib olla maetud, võib olla tänaval või isegi asuda väljaspool Harkivi piirkonda. Sergei tapeti 6. septembril Spivavivka küla lähedal Izjumi piirkonnas. Ta oli 35, tema vasakul jalal oli alates põlvest protees. Rinna peal kaks tätoveeringut. Seljas OUNi vorm. Ilmselt langes kuuli läbi. Kui kellelgi on infot, kus tema surnukeha võib olla – kirjutage.

See on osa sotsiaalmeedias levitatavast otsingust. Elavat ei otsita. Info, et Sergei on «Last 200», saadi Harkivis olnud Vene vägedelt. «Last 200» tähendab surma – inimest, kelle surnukeha on vaja leida, hukkumispaigast ära viia ja maha matta. «Last 300» tähendab ellujäänut. Haavatut.

Kohtusin Sergeiga maikuus Žõtomiri kandis. Seal valmistus rindele minekuks Ukraina vabatahtlike pataljon OUN – Ukraina Rahvuslaste Organisatsioon. Sergei oli venelane, kelle hüüdnimi oli Venelane. Venemaal elava ja Vene maailma toetava emaga ta ei suhelnud. Sergei võitles Ukraina eest alates 2014. aastast. Kaotas siis jala. Kui algas suur sõda, tuli ta teenistusse tagasi. Hukkus 6. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles