Ema kaotanud poeg nördinud: abi ootas ukse taga, kui inimene suri

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Irja oli vaid paar nädalat enne oma surma jätnud kuuri võtme, et abi kindlasti temani pääseks. Pilt on illustreeriv.
Irja oli vaid paar nädalat enne oma surma jätnud kuuri võtme, et abi kindlasti temani pääseks. Pilt on illustreeriv. Foto: Madis Veltman

Pole teada, kas häirekeskusele helistanud Elva vanaproua antud lisateave, mis paraku tähelepanuta jäi, oleks aidanud kiirabil kiiremini abivajajani jõuda ja ta elu päästa, kuid selge on see, et vähemalt sel korral jättis infovahetus ametkondade vahel soovida.

Ühel märtsikuu varahommikul helistati Roland Kaselale ja teatati, et tema ema on surnud ja poeg peab ta Elvas asuvasse eramajja kohale tulema. Kasela meenutas, et mainiti sedagi, et kiirabil oli probleeme uksest sisse saamisega, kuid šokiseisundis ei pööranud ta sellele tähelepanu. Seda, mis 10. märtsil täpsemalt juhtus, hakkas ta uurima alles hiljem.

Esmalt pöördus Kasela perearsti poole. Kuna ta ema Irja oli 78-aastane, kirjutati surm kõrge ea ja krooniliste haiguste arvele. Perearsti hinnangul tabas eakat naist ilmselt äkksurm, kuid kuna lahangut ei tehtud, siis päris kindel see ei ole. Kaselale öeldi, et kohale jõudnud kiirabi ema elustama ei hakanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles