VAATA VIDEOT ⟩ Läinud 30 minutiga: suitsukonist alanud põlengus hävis kolm sõidukit (3)

Copy

Pahaaimamatult prügikonteinerisse visatud suitsukonist kasvas Harku vallas mai lõpus suur tulekahju, mis neelas endasse kolm parkivat sõidukit. Ehkki tegu oli õnnetusega, küündib suitsumehe võlg nüüd kümnetesse tuhandetesse eurodesse. 

25. mai öösel sai häirekeskus väljakutse Harku valda, kus põlesid prügikonteinerid ja selle kõrval olnud sõiduauto. Kui päästjad kohale jõudsid, olid leekides ka kaks teist autot. 

Pool tundi varem käis õues suitsetamas üks majaelanikest. Olles sigaretiga lõpule jõudmas, kõndis ta läheduses olevate prügikonteinerite juurde, koputas koni harjunult sõrmega, et hõõguv tubakas välja kukuks ning viskas koni konteinerisse.

Tulekahju likvideeriti, kuid prügimaja ning kaks sõidukit hävis selles täielikult. Kogu kahju suuruseks hinnati hiljem üle 44 000 euro.

Koni visati paberkonteinerisse

Juhtumi uurimiseks alustas politsei kriminaalmenetluse paragrahvi järgi, mis käsitleb võõra asja rikkumist või hävitamist, kui sellega on tekitatud oluline kahju. Korteriühistu turvakaamera salvestis paljastas ka põlengu põhjuse – õues suitsetav noormees oli visanud koni ühistu paberikonteinerisse, kus see hõõguma jäi ja paberid süütas.

Septembris lõpetas prokuratuur kriminaalasja. «Uurimisega ei tuvastatud, et noormees oleks põhjustanud põlengu ja selle tagajärjel tekkinud kahju tahtlikult, vaid ettevaatamatusest. Siiski tuleb noormehel ja tema perekonnal hüvitada kümnetesse tuhandetesse eurodesse ulatuv kahju,» sõnas prokurör Anastasia Senetskaja.

Lääne-Harju politseijaoskonna varavastaste süütegude menetlusgrupi juht Helen Pallon rääkis, et see juhtum on õpetlik näide, kui oluline on koni korrektselt kustutada. «Kõige kindlam on koni visata selleks spetsiaalselt ette nähtud kohta, näiteks veega täidetud anumasse. Nii saab kindlustada, et ei põhjusta ettearvamatute tagajärgedega põlengut,» lisas ta.

Politsei tuletab meelde: suitsetajal tuleb alati veenduda selles, et sigaretikoni on täiesti kustunud, sest väiksemgi hooletus võib tuua ränga tagajärje.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles