Tuntud fotograaf korjab ettemaksu ja kaob kui tina tuhka (4)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Foto pulmast, mille klient ise tegi. Mäestjärve tehtud piltidega jõuti kohtueelsesse vaidlusse, mistõttu neid kaadreid avaldada ei julgeta.
Foto pulmast, mille klient ise tegi. Mäestjärve tehtud piltidega jõuti kohtueelsesse vaidlusse, mistõttu neid kaadreid avaldada ei julgeta. Foto: Kliendi foto

Varem aasta pulmafotograafiks nomineeritud fotograaf Marko Mäestjärve kaadrid on sotsiaalmeedias palju head tagasisidet saanud. Pettunud kliendid aga räägivad ka muud juttu: aastate vältel on kümned jäänud ilma teenusest, rahast või tehtud piltidest ja fotograaf on kadunud kui mutiauku. Mees ise näeb süüdistusi laimukampaaniana.

«Tagasisidet ei saa kusagil tema lehtede all anda, ta on kohe kustutamas ja blokeerimas,» kommenteeris rahast ja teenusest ilma jäänud Kristi. Ka teine klient märkis, et mees teeb oma jälgede varjamisel väga jõulist tööd: «See on justkui avalik saladus, millised on tema töövõtted ja suhtlemisoskused.»

Peale mõne privaatse grupi arutelu internetist rohkem tagasisidet naljalt ei leia. «Ma arvan, et kardetakse,» oletas Kristi, miks fotograafi tegemistest midagi avalikult räägitud pole. «Olin ise ka tükk aega stressis: kord ignoreerib ja kord nagu manipuleerib ja ähvardab kohtuga.»

Postimees suhtles mitme kliendiga, kelle kogemused fotograafiga ulatuvad aastatetagusest ajast tänavu suveni. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles