PILTUUDIS ⟩ Jüri Ratase tegus päev: lastega riigikogus, sealt tantsusaatesse ja lõpuks riigikaitse nõukokku

Tiina Laura Kimmel
, ajakirjanik
Copy
Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu esimehe Jüri Ratase päevakava on tihedalt täis ka istungitevabal nädalal.

Täna hommikul avas riigikogu esimees Jüri Ratas riigikogu saalis Mudel-Euroopa Parlamendi simulatsiooni, millest võttis osa sada kooliõpilast üle Eesti.
Täna hommikul avas riigikogu esimees Jüri Ratas riigikogu saalis Mudel-Euroopa Parlamendi simulatsiooni, millest võttis osa sada kooliõpilast üle Eesti. Foto: Mihkel Maripuu

«Mul oli esimene koosolek juba kell kaheksa. Nõupidamisi ja koosolekuid on palju. Täna hommikul toimus 17. korda Euroopa Parlamendi simulatsioon. Koolilaste roll on see, et nad teevad ise komisjonid ja arutavad seal olulisi teemasid, mis on seotud näiteks välispoliitikaga või regionaalpoliitikaga. Mina esinesin tervituskõnega ja ma loodan, et sain õpilasi pisut utsitada, et nad mõtleksid olulistele teemadele, mis meil täna päevakorras on,» ütleb Ratas.

Riigikogust tuli Ratasel võtta ette tee «Tantsud tähtedega» pressiesitlusele. Saatesse viis Ratase soov toetada Eesti Vähiliitu, et liit saaks soetada seadme, millega viia läbi sõeluuringuid.
Riigikogust tuli Ratasel võtta ette tee «Tantsud tähtedega» pressiesitlusele. Saatesse viis Ratase soov toetada Eesti Vähiliitu, et liit saaks soetada seadme, millega viia läbi sõeluuringuid. Foto: Taavi Sepp

«Olles mõned päevad tagasi kaotanud oma väga lähedase inimese vähile, arvan, et meil kõigil on selliseid näiteid oma perekonnast ja lähedastest. Teisalt soovin just meestele öelda, et käige kord aastas tervist kontrollimas. Preventatiivses mõttes on see oluline,» selgitab Ratas. Oma tiheda päevakava tõttu on Jüri Ratas pidanud tantsutunde võtma hommikuti väga vara ja õhtuti väga hilja. Ka nädalavahetusi on tantsimisele kulunud.

Jüri Ratas ja tema tantsupartner Kristina Tarmet hakkavad saates tantsima neljandatena.
Jüri Ratas ja tema tantsupartner Kristina Tarmet hakkavad saates tantsima neljandatena. Foto: Taavi Sepp

«Minust kindlasti võistlustantsijat ei saa, see on arusaadav, tulenevalt ka minu vanusest. Kui ma saan kaasa aidata saate eesmärgile ja toetada vähiliitu, siis ma olen valmis seda tegema,» sõnab Ratas.

Ratas saab üritusel viibida napi tunni, kuna president on kokku kutsunud riigikaitse nõukogu, kus riigikogu esimehena tuleb ka Ratasel viibida.
Ratas saab üritusel viibida napi tunni, kuna president on kokku kutsunud riigikaitse nõukogu, kus riigikogu esimehena tuleb ka Ratasel viibida. Foto: Eero Vabamägi

Tantsusaate promoürituselt kiirustas Ratas presidendi kokku kutsutud riigikaitse nõukogu istungile, kus olid teemadeks Eesti energiavarustuse tagamine kriisis ja NATO Madridi tippkohtumise otsuste rakendamine. Ja ega riigikaitse nõukogu lõppemisega lõppe veel Ratase päev. Sageli venivad tööpäevad hiliste õhtutundideni.

Riigikaitse nõukogus said sõna valdavalt president ja ministrid.
Riigikaitse nõukogus said sõna valdavalt president ja ministrid. Foto: Eero Vabamägi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles