Harju maakohus mõistis teeneka korvpallitreeneri süüdi lapse seksuaalses ahvatlemises

BNS
Copy
Marek Koitla.
Marek Koitla. Foto: Marek Koitla Facebook

Harju maakohus tunnistas teisipäeval mitut Eesti noortekoondist juhendanud korvpallitreeneri Marek Koitla süüdi alaealise tüdruku suhtes seksuaalkuriteo toimepanemises ja lapseealise seksuaalses ahvatlemises ning mõistis talle tingimisi vangistuse.

Kohus karistas Koitlat tingimisi kolme aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega ning määras talle sama pika katseaja.

Koitla katseaja algust arvestatakse 4. oktoobrist.

Kohtuotsus ei ole veel jõustunud.

Süüdistuse kohaselt alustas kriminaalmenetlust Põhja prefektuuri kriminaalbüroo seksuaalkuritegude ja lastekaitse grupp 2019. aasta 6. juunil selle tõttu, et politsei poole pöördus kannatanu, kelle sõnul on Marek Koitla pannud tema suhtes paljude aastate jooksul toime mitmeid sugulise iseloomuga tegusid.

Koitla on ise väitnud, et tegemist on kaasusega, mis on tõstatunud tema ja tema endise elukaaslase vahelisest tsiviilvaidlusest nende ühise lapsega suhtlemise korra osas.

«Kõnealune kaasus puudutab minu kasutütart ja ei ole seotud minu tööalase tegevusega. Soovist kaitsta kriminaalmenetlusse kaasatud inimeste eraelu, sealhulgas kasutütre privaatsust, ei soovi ma kuni kriminaalmenetluse lõpuni neid küsimusi kommenteerida,» teatas Koitla skandaali puhkemisel Postimehele.

Postimehele rääkisid treeneri kohta anonüümselt mitmed temaga kokku puutunud ja praeguseks täiskasvanud naised. Nende hulgas on ka mitu hilisemat rahvusnaiskonna mängijat.

Skandaali puhkemisel peatas Jakob Westholmi gümnaasium Koitlaga töösuhte kehalise kasvatuse õpetajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles