Ajakirjanike trahvimist asub vaagima kogu riigikohtu kriminaalkolleegium (1)

BNS
Copy
Tarmo Vahter ja Sulev Vedler ning nende artikkel Swedbanki rahapesu teemal. Taamal Robert Kitt ja Priit Perens.
Tarmo Vahter ja Sulev Vedler ning nende artikkel Swedbanki rahapesu teemal. Taamal Robert Kitt ja Priit Perens. Foto: Kollaaž

Riigikohus määras teisipäeval, et Eesti Ekspressi ajakirjanike Sulev Vedleri ja Tarmo Vahteri trahvimist asub vaagima kriminaalkolleegiumi kogu koosseis.

Määruskaebust läbi vaadates tekkisid riigikohtu kriminaalkolleegiumi kolmeliikmelise kohtukoosseisu liikmetel seaduse tõlgendamisel põhimõttelist laadi eriarvamused ning seetõttu otsustas kolmeliikmeline koosseis anda asja vaagimiseks kogu koosseisule ehk kuuele kohtunikule.

Septembri alguses võttis riigikohus arutusele riigiprokurör Sigrid Nurme kaebuse kohtuotsusele, milega tühistati Eesti Ekspressi ajakirjanike trahvimine. Riigiprokurör taotleb Tallinna ringkonnakohtu 14. juuni määruse tühistamist ja Harju maakohtu 14. aprilli määruse jõustamist.

Maakohus määras kevadel 1000-eurose trahvi Eesti Ekspressile ja väljaande kahele ajakirjanikule, Sulev Vedlerile ja Tarmo Vahterile, kes avalikustasid Eesti Ekspressi 25. märtsi artiklis info, et Swedbanki endine juhatus on saanud kahtlustuse rahapesus.

Prokuratuur ei olnud varem avalikkusega seda infot jaganud.

Maakohus nõustus prokuratuuriga ja leidis, et Eesti Ekspress ja ajakirjanikud poleks tohtinud prokuratuuri loata kriminaalmenetluse asjaolusid avaldada.

Ringkonnakohus aga tühistas suvel maakohtu määruse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles