Eesti ja Soome president külastasid Tapa sõjaväelinnakut

Postimees
Copy
Foto: Birgit Püve, Vabariigi Presidendi Kantselei

Eesti president Alar Karis ja Soome president Sauli Niinistö külastasid täna Kaitseväe linnakut Tapal, kus riigipead said ülevaate Eesti kaitseväest ning koostööst NATO liitlastega.

Riigipead kohtusid Tapal Eesti ajateenijate ning liitlassõduritega. Neile tutvustati nii Eesti Kaitseväe kui liitlaste üksusi, Ühendkuningriigi, Prantsusmaa ja Taani lahingutehnikat. Eestis paikneva NATO lahingugrupi raamriik on Ühendkuningriik.

«Liitlaste tegevus Eestis on Kaitseväele olnud innustuseks, oleme saanud väärtusliku ja asise kogemuse töötades koos liitlastega. Nüüd tuleb mõelda ja tegutseda, et alaliselt tagada vajalikud tingimused liitlaste täiendava kohaloleku jaoks,» ütles Eesti riigipea. President Karis märkis, et Eesti ja Soome reservarmeel on palju sarnasusi ja kindlasti tugevneb NATO raames omavaheline koostöö.

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem selgitas Eesti ja Soome riigipeale, millised on reservarmee põhimõttel arendatud Eesti kaitseväe praegused üksused ja võimekused ning Kaitseliidu roll. Herem puudutas ka koostöövaldkondi, milles Eesti ja Soome kaitseväelased on viimastel aastatel kaasa löönud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles