Linnaosavalitsus tellis Mustamäe juubeliaasta puhul laulu

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Mustamäe linnaosa juubelinäitus «Minu esimene korter Mustamäel».
Mustamäe linnaosa juubelinäitus «Minu esimene korter Mustamäel». Foto: Konstantin Sednev

Mustamäe linnaosavalitsus on linnaosa juubeliaasta puhul tellinud tuntud autoritelt laulu «Mustamäe alati Mustamäeks jääb», mis tuleb esmaettekandele loodetavasti novembris.

Linnaosavalitsus tellis uue laulu viisi Olav Ehalalt ja sõnad Leelo Tunglalt. Kui tavaliselt tuleb igasuguste asjade tellimisel küsida vähemalt kolm pakkumist, siis seekord viidi läbi erimenetlus.

«Sobivaima formaadi leidmiseks ning ekspertarvamuse saamiseks toimus mõttevahetus ja nõupidamine Eesti Heliloojate Liidu esimehe Märt-Matis Lillega. Arutelude käigus jõuti arusaamisele, et soovitud eesmärgi saavutamiseks on sobivaim variant tellida laulu tekst ning meloodia tunnustatud ja kogenud autoritelt, eriti hinnatud on valdkonnas Leelo Tungla tekstid koos Olav Ehala muusikaga,» selgitab lepingule lisatud õiend.

Mustamäe linnaosavanem Lauri Laats meenutas, et Mustamäe algusaegadel kirjutati «Mustamäe valss», mida lauldakse tänaseni. «Nüüd, 60. sünnipäeva puhul, võiks olla ka uus laul. Tõenäoliselt saab seda kuulda juba novembris nii koori esituses kui ka mõne solisti esitusena,» ütles Laats.

Seda, kes laulu esmakordselt ette kannab, pole tema sõnul veel lõplikult otsustatud. Laulu kirjutamise eest maksab linnaosavalitsus heliloojale 2250 eurot ja sõnade autorile 900 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles