OTSE POSTIMEHEST ⟩ Madis Kallas: raiemaht läheb igal juhul väiksemaks

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Keskkonnaminister Madis Kallas sõnas, et pole paremat inimeste esindajat kui seda on kohalik omavalitsus. 
Keskkonnaminister Madis Kallas sõnas, et pole paremat inimeste esindajat kui seda on kohalik omavalitsus. Foto: Erik Prozes

Keskkonnaminister Madis Kallas (SDE) ütles, et riigimetsa raiemaht väheneb ja riigimetsa majandamise keskus (RMK) ei saa puidumüügi kestvuslepingutega enam senisel kujul edasi minna.

Kui olite värskelt keskkonnaministriks saanud, ütlesite, et metsaraie küsimuses on pildil midagi valesti, ja sotsid lubasid raiemahu langetamist. Paari nädala eest avaldasite arvamust, et raiemahtu praegu langetada ei või, sest Eestis on küttepuidu puudus. Kuigi lõviosa küttepuidust viivad RMK kestvuslepingupartnerid pelletina Eestist välja. Kui selle kohta küsisime, lükkasite raiemahu otsustamise edasi. Mis juhtus?

Kokku on lepitud, et raiemahu (uuendusraiete pindala riigimetsas – Ü. H.) otsustab valitsus. Esialgu oli seda plaanis teha juba septembri lõpus. Aga nagu ikka, tulevad segavad tegurid vahele ja praegu oleme lükanud selle oktoobri teise poolde. Et veel täiendavaid arutelusid osalistega teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles