EKRE korraldab neljapäeval hoiatuspiketi Stenbocki maja ees

BNS
Copy
EKRE meeleavaldus Stenbocki maja ees. FOTO: Eero Vabamägi/postimees
EKRE meeleavaldus Stenbocki maja ees. FOTO: Eero Vabamägi/postimees Foto: Eero Vabamägi

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) korraldab neljapäeval kell 10–12 Stenbocki maja ees järjekordse hoiatuspiketi valitsuse energiapoliitika vastu.

Esimene hoiatuspikett toimus valitsuse hoone ees eelmisel neljapäeval.

EKRE esimees Martin Helme ütles, et riigil oleks võimalik elektri hinda langetada umbes 3 sendini kWh eest, aga Reformierakonna valitsus on otsustanud röövellikku börsisüsteemi kasuks, mis hävitab ettevõtlust ja teeb rahva vaeseks.

«Valitsuse pakutud nn universaalteenus ei ole lahendus, vaid kujutab endast petukaupa, mille eesmärk on panna inimesed pööraste hindadega leppima. Universaalteenus ei taga odavat elektrit, vaid kehtestab varasemaga võrreldes vähemalt viis korda kõrgema hinna,» tõdes Helme.

«Valitsuse toetusskeemide kaudu ei aidata elektriarvete tõttu kannatavaid inimesi, vaid nende taskust liigutatakse elektrimüüjatele hiigelkasumeid. Elektritootjad rikastuvad nii inimeste säästude arvelt kui ka riigieelarvesse laekuva maksumaksja raha abil, samas kui inimeste ja ettevõtete vaesumine jätkub.»

EKRE taotleb elektri müümist inimestele ja ettevõtetele omahinnaga, millest on välja võetud CO2 tasu, ning elektri-, gaasi-, diisli-, bensiini- ja muude kütteõlide aktsiisi ning käibemaksu langetamist.

Pühapäeval, 16. oktoobril korraldab EKRE Tallinnas Vabaduse väljakul suure meeleavalduse «Elektri hind alla!».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles