FOTOD ⟩ Põgenikud Isabelle pardal: «Harjume vaikusega, aga see ei tule hästi välja»

Copy
Laeval on põgenikele kõik eluks vajalik olemas: pood, apteek, mis on avatud mõnel päeval nädalas, mängunurgad lastele, saalid, kus vaikuses tööd teha või õppida saab.
Laeval on põgenikele kõik eluks vajalik olemas: pood, apteek, mis on avatud mõnel päeval nädalas, mängunurgad lastele, saalid, kus vaikuses tööd teha või õppida saab. Foto: Mihkel Maripuu

Üle Eesti vajavad ajutist elamispinda veel tuhanded Ukraina sõjapõgenikud ning sotsiaalkindlustusameti hinnangul ei ole välistatud, et põgenike hulk suureneb peagi veelgi. 

Sotsiaalkindlustusamet (SKA) on Venemaa agressiooni algusest Ukrainas lühiajaliselt majutanud umbes 20 000 sõjapõgenikku, mille eest on septembrikuu seisuga välja käidud 30 miljonit eurot. Praegu vajab ajutist eluaset veel ligi 3500 põgenikku ning  märgitakse veel sedagi, et keskmiselt ollakse lühiajalisel majutusel poolteist kuud.

«Tänase (eilse – toim) seisuga on riigi pakutaval lühiajalisel majutusel üle Eesti 3461 Ukraina sõjapõgeniku, neist 1014 on lapsed. Valmisolek on olemas veel umbes 600 inimese majutamiseks. Mitte ükski abivajaja ei ole jäänud ega ei jää peavarjuta,» kinnitas SKA pressiesindaja. Lisaks nenditakse, et kuna Eestisse jõudis ka saatjata alaealisi, elab üks või kaks last praegu asenduskodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles