Ärevad hetked Jõhvis Nooruk võttis kooli kaasa relvataolise eseme ja noa, politsei reageeris suurte jõududega

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Relvataoline ese. Foto on illustratiivne.
Relvataoline ese. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Politsei reageeris kolmapäeval Jõhvis suurte jõududega teatele, et õpilane on kooli kaasa võtnud relvataolise eseme ja noa.

5. oktoobril kella 12 paiku teatati, et Jõhvis asuvas õppeasutuses on ühel õpilasel kaasas relvataoline ese ja väiksem nuga. Politsei reageeris ohuolukorrale suuremate jõududega ning selgitas kohapeal, et vahetu oht inimeste elule ja tervisele õnneks puudub.

Politseinikud tegid kindlaks ohtlikke esemeid kooli toonud noormehe, vestlesid temaga ja võtsid esemed hoiule. Nüüd selgitab politsei lähemalt, kust ja millistel asjaoludel need nooruki kätte sattusid.

Kuigi relvataolise esemega Jõhvi politseijaoskonna piirkonnavanema Margus Murdsalu sõnul kedagi ei ähvardatud ega otseselt ohtu ei seatud, kujutab selline ese endast ohtu ning distantsilt pole võimalik hinnata, kas tegu on mängu- või pärisrelvaga.

Murdsalu rõhutas, et sellistele sündmustele reageerib politsei alati täie tõsidusega, sest oht võib olla tõsine ja inimeste turvatunne häiritud. «Relvad ei ole mõeldud avalikus ruumis meelelahutuseks või inimeste hirmutamiseks ning kohe kindlasti ei tohi need ohtlikud esemed olla noorukite käes ega õppeasutustes.»

Piirkonnavanem lisas, et turvalisema kogukonna loomisel saavad oma panuse anda kõik, kes ohtlikke olukordi ning keelatud esemeid märgates neist politseile vahetult teada annavad, helistades hädaabinumbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles