AK Ukraina armee jätkab edukalt pealetungi

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Ukraina sõjaväelane tassib Bahmuti linna all rindejoone lähistel
asuvale tankile mürsku.
Ukraina sõjaväelane tassib Bahmuti linna all rindejoone lähistel asuvale tankile mürsku. Foto: Anna Kudrjavtseva/Reuters/Scanpix

Viimastel nädalatel on Ukraina armee edukalt jätkanud augusti lõpus alanud pealetunge Harkivi, Donetski ja Hersoni oblastis. Ukraina armee on pidevalt peale tunginud juba üle kuu aja ja Vene armee on olnud sunnitud kaitsma. Nii pikalt pole selles sõjas ukrainlaste käes veel initsiatiivi olnud.

Kahes suunas käiva pealetungi tulemusena on peaaegu täielikult okupatsiooni alt vabastatud Harkivi oblast (Vene armee käes on veel väike nukk oblasti idaosas), Donetski oblasti põhjaosa Lõmani ja Svjatohirski ümbruses, esimesed külad Luhanski oblastis ning umbes 2000 ruutkilomeetrit Hersoni oblasti põhjaosas.

Donbassis liiguvad Ukraina väed Luhanski oblasti suurte linnade Sjevjerodonetski ja Lõssõtšanski poole. Vene armee okupeeris need linnad suvel. Enne nende linnade tagasivallutamist on ukrainlastel vaja hõivata veel Svatove linnake, mis on Vene vägede tähtis logistikasõlm. Edu sellel suunal avaks Ukraina vägedele võimaluse Luhanski oblasti põhjaosa vabastamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles