Välisluure uueks juhiks sai elupõline luuraja

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Kaitseminister Hanno Pevkur (vasakul) esitas välisluureameti uueks peadirektoriks läbi ja lõhki luuraja Kaupo Rosina.
Kaitseminister Hanno Pevkur (vasakul) esitas välisluureameti uueks peadirektoriks läbi ja lõhki luuraja Kaupo Rosina. Foto: Eero Vabamägi

Kaitseminister Hanno Pevkur (RE) esitas eile välisluureameti uueks juhiks kaitseväe küberväejuhatuse juhi kolonel Kaupo Rosina. Ta alustab tööd 1. novembrist, mil seni luureametit juhtinud Mikk Marran asub tööle Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) peadirektorina.

Välisluureameti peadirektori nimetab ametisse kaitseministri ettepanekul valitsus, kuulates ära ka riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni arvamuse. «Kellelgi pole praeguses julgeolekuolukorras luksust kaotada isegi ühte päeva,» lisas Pevkur ja ütles, et palub riigikogu komisjonil esimesel võimalusel koguneda, et see arvamus ka valitsusele esitada. Ta rõhutas, et erinevalt kaitsepolitsei ja politsei- ja piirivalveameti juhist pole välisluureameti juhi koht poliitiline. Kuna ameti tööl pole sellist peegeldust Eesti siseellu, erutab see poliitikuid ka vähem.

Nn pikas nimekirjas oli Pevkuri sõnul kandidaate kümmekond, nimesid ta aga esile ei toonud. Peamiste favoriitidena on räägitud pikaaegsest välisluureameti töötajast ning praegusest Eesti suursaadikust Ukrainas Kaimo Kuusest, aga ka välisministeeriumi kantslerist Jonatan Vseviovist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles