Kirjanik Katrin Pauts liitub Keskerakonnaga

BNS
Copy
Katrin Pauts.
Katrin Pauts. Foto: Tairo Lutter

Ajakirjanik ja kirjanik Katrin Pauts liitub Keskerakonnaga ning kandideerib 2023. aasta parlamendivalimistel Hiiu-, Saare- ja Läänemaa ringkonnas.

«Olles kaks kuud riigikogu Keskerakonna fraktsiooni nõuniku ametis poliitika tegemist lähedalt kogenud ja erakonna inimestega tutvunud, jõudsin otsusele, et mul on jõudu ja tahtmist üheskoos Eesti heaks veel palju rohkem teha,» ütles Katrin Pauts.

«Pealegi ei ole kultuuriinimeste häält Eesti poliitikas viimasel ajal kuigi valjusti kuulda olnud ja see viga on tarvis parandada. Tahan seista nii kirjanike kui ka teiste loomeinimeste eest, aga ka laiemalt püüda leida lahendusi, et mulle nii tuttavat vaesust, mida kahjuks pärandatakse põlvest põlve, meil tulevikus enam ei oleks.»

Rohkem kui kümme aastat ajakirjanikuna töötanud ja 2015. aastal kirjandusmaastikule tulnud Katrin Pautsi teoseid laenutati 2021. aastal üle 7600 korda. Muu hulgas on Eesti Kirjanike Liidu liige kirjutanud krimiromaane, mille tegevus toimub Eesti saartel.

«Keskerakonna valija olen olnud juba aastaid, kuna olen uskunud, et oma esindajat riigikokku peab valima oma tegelike vaadete, mitte päevakajaliste võngete järgi,» kinnitas Saaremaalt pärit Pauts.

«Olen oma silmaga näinud ja kõrvaga kuulnud, kuidas meie inimesed päriselt elavad. Konkureerivate erakondade kuulutatud edumüüt on jätnud liiga paljud kaasamata ja puudutamata. Soovin olukorda muuta ning seetõttu kandideerin riigikogusse endale eriti südamelähedases kodukandis ehk Hiiu-, Saare- ja Läänemaa ringkonnas.»

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid ütles, et Pauts on laia silmaringi ja tugeva sotsiaalse närviga inimene, kes tunnetab hästi ühiskonnas toimuvaid protsesse. «Saarlasena on Katrin Pauts kursis Lääne-Eesti inimeste murede ja rõõmudega ning soovin talle parlamendivalimistel edu,» ütles Karilaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles