LUUBI ALL Riik jätab vallad ja linnad elektrimurega üksi (1)

Copy
Pimendatud Tallinn 2009. aasta märtsis. Tänavavalgustuse puhul on Tallinn praegu valmis ka suuremaks pimendamiseks, nagu see oli masu ajal aastatel 2008–2009.
Pimendatud Tallinn 2009. aasta märtsis. Tänavavalgustuse puhul on Tallinn praegu valmis ka suuremaks pimendamiseks, nagu see oli masu ajal aastatel 2008–2009. Foto: Liis Treimann

Kohalikud omavalitsused on pettunud valitsuses, kes eraldas kõikide Eesti linnade ja valdade peale kokku vaid 5,4 miljonit eurot energiahindade kasvu toetust. Aga sedagi ei saa mitte kõik 79 omavalitsust, vaid ainult need, mille energiakulud kasvavad kiiremini kui tulumaksu laekumine.

Eesti Linnade ja Valdade Liidu (ELVL) juhatuse esimehe Mihhail Kõlvarti (Keskerakond) sõnul suurenevad ainuüksi Tallinna energiakulud käesoleval aastal 18 miljonit eurot. Järgmisel aastal tõusevad pealinna elektrikulud veel kaheksa miljoni euro võrra.

«Tänaseks on kõigile selge, et meid ootab mitte ainult energiakriis, vaid ka sügav majanduskriis ja finantskriis, mis puudutab omavalitsusi. Lisaks sellele 26 miljonile, mis meil peab olema energiahindade jaoks, on «rikkal Tallinnal» ka palju muid kulusid. Kui meil on inflatsioon üle 20 protsendi, siis kuidas me suudame liikuda samas tempos? Kust tulevad meil need tuluallikad?» küsis Kõlvart.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles