Kas venelaste sõjamoona hakkab vedama hiljuti Eestist lahkunud laev? (5)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Maailma suurim allveelaev Dmitri Donskoi kohtus Tallinki kaubalaevaga Sea Wind Soome lahel. Pilt on tehtud 2017. aastal.
Maailma suurim allveelaev Dmitri Donskoi kohtus Tallinki kaubalaevaga Sea Wind Soome lahel. Pilt on tehtud 2017. aastal. Foto: Leif Rosas / Redstar Photoagency

Kertši silla plahvatuse tõttu peavad venelased tõenäoliselt hakkama Krimmi suunal transporti korraldama praamidega. Ühe tõenäolisema variandina hakkab venelaste sõjamoona transportima veel kevadel Eestis olnud parvlaev. Tallinki sõnul ei olnud neil müügi– hetkel aimu, et laev võiks sellisesse kohta jõuda.

Laupäeva varahommikul hakkas tulema teateid selle kohta, et Krimmi ja Venemaad ühendaval Kertši sillal on toimunud plahvatus ning liiklus sellel on peatatud. Mõni aeg hiljem teatasid venelased, et käima pannakse praamiliiklus. Veidi hiljem hakati sotsiaalmeedias arutama ka selle üle, et venelastel ei ole praame, mis võiksid väina ületavat liiklust transportima hakata.

Merenduskaardil Marinetraffic vaadates selgub, et reisiparvlaevu seisab nii Krimmi kui ka Vene poolel mitmeid, kuigi pole teada, millised neist on ka päriselt töökorras. Kavkazi sadamas seisvast kahest reisiparvlaevast üks on aga praegu Kameruni lipu all olev laev A Wind, mis veel kevadel reisis Muuga ja Vuosaari vahel ja kuulus Tallinkile. Toona kandis laev nime Sea Wind.

Endine Tallinki laev Sea Wind oli täna hommikul Kertši väina ääres asuvas Kavkazi sadamas.
Endine Tallinki laev Sea Wind oli täna hommikul Kertši väina ääres asuvas Kavkazi sadamas. Foto: Kuvatõmmis/marinetraffic.com
Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles