KESKPÄEVATUND Putini silmatera sai tema 70. eluaasta esimesel päeval kõva puraka (12)

Kuku Raadio
Copy
Põlev Kertši sild laupäeval, 8. oktoobril.
Põlev Kertši sild laupäeval, 8. oktoobril. Foto: Roman Dmitrijev / AFP / Scanpix

Kuku raadio saate «Keskpäevatund» saatejuhid Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Ignar Fjuk leidsid, et täna hommikul aset leidnud rünnak annekteeritud Krimmi ja Venemaad ühendavale Kertši sillale oli president Vladimir Putinile suur löök.

Hõbemäe sõnul tegi põlema lahvatanud Kertši sild kindlasti heameelt oma vabaduse eest võitlevatele ukrainlastele.

«Kurb uudis on see Venemaa mõrtsukpresidendile Vladimir Putinile, kes sai just eile 70-aastaseks ja nüüd peab oma uue eluaasta esimesel päeval ärkama teadmisega, et tema silmatera, mis on umbes 19 kilomeetrit pikk, on saanud kõva puraka,» ütles Hõbemägi.

Videotes on näha põlevat tsisternvagunitega rongi. «Kui ühes tsisternis on umbes 60 tonni põlevat materjali, võib arvata, et seda tulekahju jätkub seal kauaks. Kindlasti hävivad rööpad ja betoonestakaad võib kokku variseda, kuna kustutada saab seda ainult merelt,» rääkis Hõbemägi.

Ta märkis, et Ukraina on ähvardanud silla purustamisega juba ammu ja Venemaa turvas Kertši silda väga suurte jõududega. «Seal on uskumatud õhukaitsevõimed, seda turvatakse vee alt ja vee pealt, aga sellest hoolimata sai Venemaa väga suure hoobi. See oli üllatus Putinile 70. eluaasta esimeseks päevaks. Ma arvan, et tal on tuju väga halb,» sõnas Hõbemägi.

Ainar Ruussaar lisas, et Kertši sild ei ole ainult transpordiühendus vaid see omab Venemaale ka suurt poliitilist tähendust. Venemaa ehitas silla pärast Krimmi annekteerimist.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles