Parimad restoranid Rotermannis, kus mõnusalt aega veeta

Copy
Foto: Shutterstock

Tallinna tuntud kesklinnas asuva Rotermanni kvartali restoranidevalik on kirju. Mis on need pärlid, mida kindlasti külastada tasuks?

Taqueria

Taptap

Chicago 1933

Ettevõtte jõulupidu pea seekord mehhiko stiilis!

Taqueria on särtsakas taco- ja kokteilibaar Rotermanni kvartalis.

Hubase ja vaba atmosfääriga baar asub täpselt Tallinna keskpunktis ning on ideaalne koht ettevõtte jõulupeo, sünnipäeva või miks ka mitte klassikokkutuleku pidamiseks.

Taqueria menüüst leiad väga maitsvaid mehhikopäraseid roogasid, mis pärit Mehhiko põhja osariikide - Chihuahua, Durango, Sonora ja Sinaloa - köökidest. Jookide suur valik teeb silmad ette nii mõnelegi teisele söögikohale.

Kõikide külaliste suur lemmik on vaieldamatult burrito. Uksed avatakse iga päev kell 11:45 ja tööpäevadel kuni kella kolmeni on saadaval hää hinnaga lõunapakkumised.

Sõbrad kokku ja "Lets taco ´bout it!"

Taptap pakub nii käsitööõlusid kui ka taanipäraseid hot doge

Taptap on Tallinna kesklinnas, ajaloolises Rotermanni linnakus asuv omalaadne käsitööõllepood ja -baar, kus lisaks eksklusiivsele joogivalikule pakume ka linnaparimaid taanipäraseid hot doge.

Poe õllevalikusse kuulub ca 230 käsitööõlut nii Eesti kui ka välismaa tipptootjatelt. Taptapis on vaieldamatult Baltikumi üks parimatest lambic ja sour wild ale –tüüpi õllede joogikaarte – sisaldades erinevaid õllepärle tootjatelt nagu Cantillon, 3 Fonteinen, Bokke, Tilquin, De Cam, Oud Beersel, Lambiek Fabriek ja Tommie Sjef. Teatud eriseeriad nimetatud pruulikodadelt on mõeldud tarbimiseks ainult kohapeal ja neid serveeritakse õigel temperatuuril ning selleks ettenähtud viisil.

Eristuva ja väljapaistva pudelivaliku kõrval on Taptapis ka 6 õllekraani, kus pidevalt vahelduvad Europa ja Eesti käsitööõllede hetke kõige värskemad ja eksklusiivsemad pruulid.

Lisaks kohapeal tarbimisele on võimalik kõiki vaadiõllesid kaasa osta – Taptapis on olemas selleks spetsiaalne villimismasin.

Hot dogi menüü on meil lihtne ja selge – kasutame spetsiaalselt meie tellimuse järgi toodetud sealihavorste ning Kotzebue pagarikoja valmistatud saia vahele lähevad samade meistrite poolt tehtud õllesinep, ketšup, marineeritud maguskurk, marineeritud punane sibul ning krõbesibul. Lisaks saab hot dogi peale kastmeks valida maheda karri- või pisut vürtsikama tšilliremulaadi. Meie retseptide autoriks on Eesti üks tunnustatumaid tippkokkasid Peeter Pihel.

Chicago 1933 pakub erilisi maitseid ning livemuusikat 7 päeva nädalas

Tallinnas Rotermanni kvartalis asub mõnus 1930ndate aastate Ameerikast inspireeritud hubane ja stiilne baar-restoran nimega Chicago 1933. Unikaalsus seisneb kindlasti selles, et see on Tallinna ainus meelelahutuskoht, kus mängib elav muusika ja toimuvad erinevad show’d seitsmel õhtul nädalas. Pakutakse rahvusvahelist toiduvalikut, seega lemmiku leiab endale igaüks!

Chicago 1933 esindaja Karli sõnul on restorani menüü tehtud nii, et kõigile leiduks midagi meelepärast. "Kasutame big green eggi grillimiseks, mis annab toitudele õrna suitsuka maitse. Lisaks kasutame väga erinevaid valmistusviise, et säiliks toidu kvaliteet ja maitsed.. samuti proovime kasutada kohalikku toorainet nii palju kui võimalik!’’

Tõesti, menüü on suur ja lai ning lisaks lõunapakkumistele leiab valikust näiteks klientide lemmiku madalküpsetatud pardikoiva ja grillitud tuunikalafilee. Legendaarseks eineks on Chicagos saanud pasta carbonara, mis viib keele alla igaühel.

Kuid mille poolest erineb Chicago teistest Rotermanni kvartalis asuvatest restoranidest?

"Restoran Chicago 1933 on Rotermannis ja Eestis ainuke lokaal, kus on programm 7 päeva nädalas. Lisaks suurele valikule maitsvatele roogadele saavad meie kliendid parimat meelelahutust, nii nagu meie toidumenüü on Chicago 1933 programmgi väga laia spektriga. Nädalavahetustel on mängimas peobändid, nädala alguses parimad pianistid ning jazz artistid.’’

Olgugi, et Chicago 1933 asub üsna sadama lähedal ning klientuuri poolest on palju turiste on Karli sõnul väga hea meel tunnistada, et viimastel aastatel on Rotermanni kvartal armsaks saanud ka kohaliku elaniku jaoks. "Rotermanni keskväljak on tõeliselt laheda vaibi ja energiaga paik, kus kõigil on hea olla’’ lausub Karl.

Pea iga tallinlane teab, et Chicago 1933 restoranis on väga lahedad live esinemised, kuid mida põnevat saab kuulata sel kuul?

Karli sõnul on oktoobris mitmeid võrratuid õhtuid tulemas. "13 oktoober teeb Kristjan Kasearu koos enda bändiga austusavalduse Lenny Kravitzi muusikale, 19ndal esineb Brasiiliast pärit maailmatasemel muusik Adriano Trindade, 21 oktoober on kohapeal Eesti parim peobänd James Werts World Project ning 26.10 on tulemas teatriõhtu koos Sepo Seemaniga."

Vaadates tuleviku poole ootab aga järgnevatelt aastatelt Karl vaid üht -"et saaksime koos meie klientidega nautida võrratuid õhtuid, parimate maitseelamuste ja meelelahutusega!" Võimalik on pidada ka baar-restoranis erapidusid - sünnipäevasid, pulma, firmapidusid.

Kogu Chicago 1933 programm on nähtav www.chicago.ee, külla saab minna aadressil Roseni 8 Tallinn. amuti saab toitu ka koju tellida läbi Bolt ja Wolt rakenduste.

Copy
Tagasi üles