Rahvusraamatukogu nõukogu valis esimeheks Signe Kivi

BNS
Copy
Signe Kivi.
Signe Kivi. Foto: KRISTJAN TEEDEMA /Tartu Postimees

Eesti Rahvusraamatukogu nõukogu valis esmaspäeval uueks esimeheks riigikogu liikme Signe Kivi (Reformierakond).

Kivi sõnul on rahvusraamatukogu missiooniks säilitada ja edendada Eesti kultuuripärandit ning olla sillaks teadmiste ja inimeste vahel. «Seda ülesannet on raamatukogu väärikalt täitnud ja täidab ka perioodil, mil asutakse ajutisel asenduspinnal,» ütles Kivi.

«Keerulisel ja kiiresti muutuval ajal on just raamatukogu koht, mis pakub põlvkondadeülest avatud, inspireerivat ja kaasavat tegutsemis- ja õpikeskkonda. Rahvusraamatukogu on meie raamatukogude kompetentsikeskus ja raamatukogudeaastal võime uhkusega kinnitada, et eesti rahvas on raamatu-usku,» lausus Kivi.

Nõukogu esimees vahetus seoses Peeter Rahneli lahkumisega riigikogust. Nõukogu uus juht Signe Kivi oli aastatel 1999–2002 kultuuriminister, Eesti Kunstiakadeemia rektor 2005–2015 ja riigikogu 9. ning 10. koosseisu liige ning 2003–2005 kultuurikomisjoni aseesimees. 2019. aastast on Signe Kivi Rahvusraamatukogu nõukogu liige.

Lisaks anti esmaspäevasel istungil nõukogule ülevaade Eesti Rahvusraamatukogu Tõnismäe hoone rekonstrueerimise hetkeseisust, kinnitati Eesti rahvusbibliograafia andmekogu pidamise põhimäärus ja seati reaalservituut Endla 3/Tõnismägi 2 kinnisasjale.

Rahvusraamatukogu nõukogusse kuuluvad riigikogu liikmed Signe Kivi, Mihhail Lotman (Isamaa) ja Ruuben Kaalep (EKRE), riigikogu kantselei direktor Antero Habicht, Tallinna Ülikooli Akadeemilise Raamatukogu direktor Andres Kollist, kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste osakonna juhataja Mihkel Kaevats ja Rahvusarhiivi riigiarhivaar Priit Pirsko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles