Kuleba: Ukraina jätkab oma alade vabastamist Venemaa õhurünnakutest hoolimata

BNS
Copy
Dmõtro Kuleba.
Dmõtro Kuleba. Foto: LEGNAN KOULA/Scanpix

Ukraina jätkab vaatamata tänastele Venemaa raketirünnakutele oma alade vabastamist, ütles Ukraina välisminister Dmõtro Kuleba esmaspäeval telekanalile CNN.

Kuleba sõnul on siin küsimus Ukraina olemasolus ning reeglitel põhineva rahvusvahelise õiguse ja korra olemasolus.

Välisministri sõnul ei ole ta teadlik, et Venemaa rünnakute sihtmärgiks oleks esmaspäeval sattunud ükski oluline sõjaline sihtmärk. Ministri kinnitusel olid sihtmärkideks energiajaamad ja kortermajad.

«Rünnakud on Venemaa presidendi Vladimir Putini kättemaks Vene sõjaväelaste hiljutiste lahinguväljal saadud raskete kaotuste eest,» oli Kuleba veendunud.

Ukraina suursaadik ÜRO juures Serhi Kõslõtsija mõistis esmaspäeval ÜRO Peaassamblee kiireloomulisel koosolekul Venemaa hukka terroristliku riigina.

«Venemaa on taas tõestanud, et tegemist on terroristliku riigiga, mida tuleb heidutada kõige tugevamal võimalikul viisil,» ütles saadik kõnes pärast seda, kui Venemaa korraldas Ukraina linnadele õhulöögid, milles sai viimastel andmetel surma vähemalt 14 ja haavata enam kui sada inimest.

Kõslõtsija sõnul sattus ka tema oma pere rünnaku alla.

«Kahjuks on vaevalt võimalik stabiilset ja mõistlikku rahu nõuda seni, kuni läheduses valitseb ebastabiilne ja mõttetu diktatuur,» tõdes suursaadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles