Politseinikud aitasid tagasi koju üle saja Narva suunas jooksva lamba

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Jooksus olev lambakari Jõelähtme vallas
Jooksus olev lambakari Jõelähtme vallas Foto: Ida-Harju politseijaoskond/Facebook

Täna öösel sai Ida-Harju politseijaoskonna patrullekipaaž väljakutse Jõelähtme külas oleva bussipeatuse juurde, kus oli üle saja lamba, kes jooksid mööda sõiduteed Narva suunas.

Ida-Harju politseijaoskond jagas ühismeedias meeleolukat postitust, näidates, et abi ei tule osutada vaid inimestele. Korrakaitsjad said ööl vastu 11. oktoobrit väljakutse Jõelähtme valda, kus oli karjaaiast välja lipsanud üle saja lamba. 

Kohale jõudes märkasid patrullekipaaži liikmed, et kaks lammast on kraavi kinni jäänud. Appi kutsuti ka Muuga päästekomando ekipaaž. Üheskoos osutati lammastele elupäästvat abi ning tõsteti nad mudast välja. Seejärel karjatati omaniku abiga 150-liikmeline kari karjamaale tagasi. Selgus, et lambad olid karjamaalt põgenema saanud ning seigelnud koguni kahe kilomeetri kaugusele.

Õnn, et neid märkas kodanik, kes helistas häirekeskusele ja vilgutas tulesid teistele juhtidele selleks, et nad ettevaatlikud oleksid. Ida-Harju politseijaoskond tänab Antsu, et ta märkab ja hoolib!

Lammaste omanik Pille tänas ka omalt poolt patrullpolitseinikke ning appi tõtanud naabreid. Naise sõnul põgenesid lambad aedikust huntide rünnaku tõttu. Võsavillemid murdsid karjast maha seitse lammast. 

Lambad on turvaliselt tagasi kodus pererahva ja naabrite valvsa pilgu all. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles