Pealinnas muudetakse paljud ühesuunalised tänavad jalgratastele kahesuunaliseks (3)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Jalgratturid Kadriorus.
Jalgratturid Kadriorus. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavolikogu keskkonna- ja kliimakomisjonis lepiti kokku, et valitud ühesuunalistel tänavatel lubatakse ratastel ka vastassuunas liikumine.

Kümmekonnal tänaval tehakse see teoks hiljemalt järgmise aasta esimeses pooles. «Linnaratturid on kaardistanud Tallinnas kümneid tänavaid, kus praegu sunnib sissesõidukeeld mõnesajameetrise teekonna asemel ette võtma kilomeetrise ringi või rikkuma seadust,» selgitas kogenud linnarattur Karel Zova, kes tutvustas komisjonis kaardistatud tänavaid ja teiste suurlinnade kogemusi. Tallinna linnavolikogu keskkonna- ja kliimakomisjoni juht Maris Hellrand ütles, et planeeritav muudatus on ette nähtud ühenduste parandamiseks ka Tallinna rattastrateegias, kuid hoolimata rattaekspertide aastatepikkustest püüdlustest on see võimalus seni antud vaid üksikutel tänavatel – Väike-Ameerika, Magasini, Leete, Herne. «Need näited on õnneks tõestanud, et see kiire ja soodne lahendus on ka turvaline, sest ratturitega registreeritud õnnetusi seal ei ole,» lausus Hellrand.

Ta lisas, et nüüd, kui Tallinnal on konkreetsed eesmärgid, et inimesed auto asemel oma igapäevasõitudeks rohkem rattaid ja ühistransporti kasutaks, on see lihtsalt teostatav ja odav samm, millega rattasõit mugavamaks, kiiremaks ja ohutumaks teha.

Koosolekul osalenud abilinnapea Tanel Kiik ja transpordiameti juhataja Andres Harjo lubasid, et vähemalt kümmekonnal ühesuunalisel tänaval lubatakse juba hiljemalt järgmise aasta esimeses pooles ratturitele kahes suunas liikumine.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles