Suur osa EKRE saadikutest hoidus Venemaa terroristlikuks kuulutamise toetamisest (85)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Martin Helme.
Martin Helme. Foto: Remo Tõnismäe

85 riigikogu saadikut allkirjastasid avalduse Ukraina territooriumi annekteerimise hukkamõistmisest ja Venemaa režiimi kuulutamisest terroristlikuks. 16 loobuja seas andsid tooni EKRE saadikud.

Nimelt ei kirjutanud avaldusele alla Peeter Ernits, Kalle Grünthal, Helle-Moonika Helme, Martin Helme, Mart Helme, Uno Kaskpeit, Kert Kingo, Siim Pohlak, Paul Puustusmaa, Urmas Reitelmann, Jaak Valge (kõik EKRE), Martin Repinski ja Mihhail Stalnuhhin (endised keskerakondlased, nüüd fraktsioonitud), Aadu Must (KE), Ants Laaneots ning Eerik-Niiles Kross (RE).

ERRile põhjendas esimees Martin Helme, et avaldusele tuleks lisada viited piiri sulgemise, siin elavatelt Vene kodanikelt relvade ära korjamise ja saatkonna personali vähendamise kohta.

«Venemaa on maffiariik, terroristlik riik, agressorriik. See on meile kõigile ilmselge. Aga lihtsalt ühte järjekordset parlamendi avaldust, millel ei ole mingit praktilist väljundit, ma ei tea, kellele vaja on,» ütles Helme ERR-ile.

Must ja Laaneots ei saanud allkirja anda tervislikel põhjustel. Laaneots ütles Postimehele, et käis äsja puusaoperatsioonil, kuid muidu ta avaldust mõistagi toetab.

EKRE saadikutest kirjutasid avaldusele alla Ruuben Kaalep, Riho Breivel, Henn Põlluaas, Alar Laneman, Leo Kunnas, Anti Poolamets, Rene Kokk ning Merry Aart.

Kommentaarid (85)
Copy
Tagasi üles