Bideni sõnul saatis ÜRO hääletus Venemaale selge sõnumi (2)

Copy
President Joe Biden.
President Joe Biden. Foto: David Zalubowski/Scanpix

USA president Joe Biden ütles, et ÜRO Peaassamblee saatis kolmapäeval Moskvale selge sõnumi, kui hääletas Venemaa poolt Ukraina alade annekteerimise hukkamõistmise poolt, edastas Valge Maja.

«Selle konflikti panused on kõigile selged ja maailm on vastuseks saatnud selge sõnumi: Venemaa ei saa suveräänset riiki kaardilt kustutada,» toonitas Biden.

ÜRO Peaassamblee otsustas kolmapäeval ülekaaluka häälteenamusega hukka mõista Ukraina alade annekteerimise Venemaa poolt pärast seda, kui Moskva pani ÜRO Julgeolekunõukogus veto sarnasele resolutsioonile.

ÜRO Peaassamblee kiitis resolutsiooni heaks 143 poolt- ja 5 vastuhäälega.

Erapooletuks jäi 35 riiki, kelle seas Hiina, India, Lõuna-Aafrika Vabariik ja Pakistan.

Resolutsioon mõistab hukka võltsreferendumite korraldamise Venemaa poolt Ukraina rahvusvaheliselt tunnustatud piirides ja nende alade illegaalse annekteerimise katse.

Resolutsioon kutsub kõiki ÜRO agentuure ja rahvusvahelisi organisatsioone üles mitte tunnustama Venemaa poolt välja kuulutatud muudatusi ja nõuab, et Moskva oma otsused viivitamatult ja tingimusteta tagasi pööraks.

«Maailm ei talu naabrite maa jõuga hõivamist,» sõnas USA suursaadik ÜRO juures Linda Thomas-Greenfield, kes kutsus kõiki riike üles saatma selle sõnumi Venemaale.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles