Prokuratuur kaebas ringkonnakohtusse Ossipenko vahi alt vabastamise

Postimees
Copy
Nikolai Ossipenko
Nikolai Ossipenko Foto: Internet

Prokuratuur otsustas ringkonnakohtusse edasi kaevata 6. oktoobril Viru maakohtus vastu võetud otsuse mitte võtta vahi alla korruptsioonis kahtlustatav Ida-Viru ärimees Nikolai Ossipenko, vahendab rahvusringhääling.

Viru ringkonnaprokurör Alan Rüütel põhjendas vahistamise taotlust ohuga, et isik võib vabaduses olles jätkata kuritegude toimepanemist või kõrvale hoiduda menetlusest. «Selleks, et kriminaalmenetlus kiirelt läbi viia, oligi esitatud taotlus isiku vahistamiseks kuni kaheks kuuks,» märkis Rüütel.

Viru maakohus leidis eelmisel neljapäeval, et Ossipenkot ei saa tema tervisliku seisundi tõttu vahi alla võtta. Eeluurimiskohtunik leidis, et vahistamise kui kõige rangema tõkendi liigi kohaldamisel tuleb arvestada ka kahtlustatava terviseseisundit.

Seega leidis kohus, et kuigi Ossipenko suhtes on olemas nii põhjendatud kuriteokahtlus kui ka vahistamise alused, ei võimalda halb terviseseisund tema vahi all pidamist. Kohus jättis vahistamistaotluse rahuldamata ja kahtlustatav vabastati kinnipidamise alt.

Tartu ringkonnakohus teatas, et tegi neljapäeval määruse, millega võeti ringkonnaprokuröri määruskaebus menetlusse. Kohtuistung, kus vaadatakse kaebus läbi, toimub 25. oktoobril. Nii kahtlustatavat, tema kaitsjat Jüri Leppikut kui ka ringkonnaprokuröri Alan Rüütlit on kohtuistungist teavitatud.

Möödunud nädala teisipäeval pidas politsei kinni Nikolai Ossipenko ja veel kaheksa inimest Kohtla-Järve linnavalitsusest ja -volikogust. Samuti peeti kinni kaks Ossipenkoga seotud inimest, keda kahtlustatakse altkäemaksu andmises ja võtmises ning mõjuvõimuga kauplemises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles