Eestil tekkis lootus saada kaitse ballistiliste rakettide vastu (5)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Keskmaa õhutõrjesüsteem MIM-104 Patriot. Eesti on iseseisvalt välja arendamas keskmaa õhutõrje võimekust ja üks võimalik relvasüsteem võib olla Patriot. Saksamaa algatusega ühinemine viib Eesti õhukaitse aga veel taseme võrra kõrgemale.
Keskmaa õhutõrjesüsteem MIM-104 Patriot. Eesti on iseseisvalt välja arendamas keskmaa õhutõrje võimekust ja üks võimalik relvasüsteem võib olla Patriot. Saksamaa algatusega ühinemine viib Eesti õhukaitse aga veel taseme võrra kõrgemale. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Viisteist Euroopa riiki, nende seas Eesti, allkirjastasid eile Brüsselis Saksamaa algatatud Euroopa õhutõrjesüsteemi algatuse, mille eesmärk on hankida ühiselt ballistiliste ja tiibrakettide tõrjesüsteemid, samuti droonitõrjesüsteemid.

Peale Saksamaa ühinesid algatusega European Sky Shield NATOsse veel mitte kuuluv Soome ja 13 NATO riiki: Suurbritannia, Slovakkia, Norra, Eesti, Läti, Ungari, Bulgaaria, Belgia, Tšehhi, Leedu, Holland, Rumeenia ja Sloveenia.

Saksa ajalehe Tagesschau teatel rääkis Saksamaa kantsler Olaf Scholz juba augusti lõpus vajadusest rajada Euroopa riikidele ühine õhukaitse, mis oleks julgeolekualane võit kõigile algatusega ühinenud riikidele.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles