VIDEO JA BLOGI ⟩ Kolonel Mart Vendla: venelased saadavad rindele reserviste, kes on läbinud vaid kolmepäevase väljaõppe

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy

Kaitseministeeriumis toimuval pressikonverentsil andsid Ukraina sõjalisest abist ülevaate kaitseministeeriumi rahvusvahelise koostöö osakonna juhataja Peeter Kuimet, viimastest julgeolekualastest arengutest Ukrainas rääkis kaitseväe peastaabi ülema asetäitja kolonel Mart Vendla.

Kaitseväe peastaabi ülema asetäitja kolonel Mart Vendla ütles viimase nädala julgeolekualaseid arenguid kommenteerides, et venelased sooritasid sel nädalal raketilööke kogu Ukrainas, mille tõttu sai kannatada 30 protsenti riigi elektritaristust.

Ta lausus, et mõningaid infokilde on ka Vene mobiliseeritavate rindele jõudmisest, näiteks on reservväelane läbinud enne rindele saatmist vaid 3-päevase väljaõppe.

Mis puudutab Valgevenet, siis on Vendla sõnul näha, et Valgevenel ei ole mingit soovi asuda ise sõjategevusse, nad üritavad piirduda venelaste toetamisega, andes relvastust ja laskemoona. Samuti on venelastel nüüd võimalus suunata mõningaid väegruppe Valgevene territooriumile.

Kaitseministeeriumi rahvusvahelise koostöö osakonna juhataja Peeter Kuimet rääkis, et sel nädalal koos olnud enam kui 40 riigi kaitseministrid andsid selge sõnumi, et Ukraina abistamine jätkub.

Ta lausus, et viimased pool aastat on näidanud, et Ukrainal on võimalik see sõda võita, kui on tahe, väljaõpe ja abi. Kuimet lisas, et ka meie valitsus kiitis eile heaks järjekordse Ukraina abistamise paketi, mis sisaldab nii talvevarustust kui lahingumoona ning just seda on ukrainlased soovinud. Ta selgitas, et talvevarustusena saadame meie ukrainlastele kaitseväe talvevarustuse vanema versiooni, mis kannatab väga hästi 20-kraadist pakast.

Kuimeti sõnul keskendub ka NATO mittesurmavale abile, mis tähendab kütust, talvevarustust ja droonide vastaseid seadmeid.

Tagasi üles