Läänemets PPA palvest hoolimata Narva jalakäijate silla piiripunkti ei sulge (3)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Valitsuse pressikonverents augusti keskel 2022. Vasakul siseminister Lauri Läänemets, paremal PPA peadirektor Elmar Vaher.
Valitsuse pressikonverents augusti keskel 2022. Vasakul siseminister Lauri Läänemets, paremal PPA peadirektor Elmar Vaher. Foto: Tairo Lutter

Siseminister Lauri Läänemets (SDE) Narva 2. piiripunkti ehk Narva-Ivangorodi jalakäijate silda sulgeda ei plaani. Seda hoolimata politsei- ja piirivalveameti regulaarsetest ettepanekutest. «Valimiseelse kampaania raames vanaprouasid kiusata - ma ei ole sellega nõus,» põhjendas ta.

Teema tõstatati ka neljapäevasel valitsuse nõupidamisel, kus Läänemetsalt kaasministrite poolt piiripunkti sulgemise kohta küsiti. Läänemets kinnitas seal, et ta ei plaani piiripunkti sulgeda.

Õhkkond oli pingeline, sest nagu üks valitsuse liige muljetas Postimehele, olevat Läänemets igale küsimusele reageerinud valuliselt. «Ei tea, kas LNG-terminali saaga tõttu sotse tabanud kriitika tõttu või oli lihtsalt halb päev,» öeldi Postimehele. Mingit survet piiripunkti sulgeda ei olnud ja piiritemaatika on valitsuse nõupidamistel tavapärane, märgiti veel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles