Läänemets võtaks relvaload lisaks Venemaa ja Valgevene kodanikele ka paljudelt teistelt (11)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kui siseministri ettepanek leiab toetust, jäävad lisaks Venemaa ja Valgevene kodanikele relvaloata ka paljude teiste riikide kodanikud.
Kui siseministri ettepanek leiab toetust, jäävad lisaks Venemaa ja Valgevene kodanikele relvaloata ka paljude teiste riikide kodanikud. Foto: Konstantin Sednev

Siseminister Lauri Läänemets (Sotsiaaldemokraatlik Erakond) tutvustas eile valitsuskabinetile relvaseaduse muudatust, mille järgi võtaks Eesti riik relvaload lisaks Venemaa ja Valgevene kodanikelt veel paljude teiste riikide kodanikelt.

«Ettevalmistatud relvaseaduse muudatused on isegi ambitsioonikamad, kui koalitsioonileppes kokku lepitud. Koalitsioonileping nägi ette relvalubade ja relvade võtmist vaid Venemaa ja Valgevene kodanikelt, kuid minu pakutud muudatusettepanekuga jääb relvaloa omamise privileeg vaid Eesti ning NATO ja Euroopa Liidu liikmesriikide kodanikele,» ütles siseminister.

Muudatuse sisu osas valitsuses praegu erimeelsusi pole. Küll aga tekkis arutelu muudatuse ajaraami üle ehk kui pikk aeg jätta kõnealustele inimestele relvade müümiseks või loovutamiseks.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles