TAUST Pommiplahvatus eetris (2)

Saate «Ma näen su häält» sädelev saatejuht Piret Laos.  Foto: Rauno Liivand
Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy

Nagu pommiplahvatus oleks tabanud Eesti telemaastikku! Maailmas lõhkeb neid ka surmatoovaid ja hirmukülvavaid, aga siin on tegu raju positiivsusepommiga. Inimeste stressitase on kriitilisel piiril ja nii mõnelgi lausa korgid läbi minemas. Aga pane vaid telekas käima ja pinged hakkavad langema. Nii et andke kuuma – elektriröövlina on telekas pea olematu, kõigest sentide eest saad iga kell ajud põllule lasta.

«Ma näen su häält»

Kanal 2s pühapäeviti kell 20.05 (kordus L 14.30)

«Ma näen su häält» nõunike paneel: Grete Kuld, Andrei Zevakin, Evelin Võigemast ja Tõnis Niinemets. 
«Ma näen su häält» nõunike paneel: Grete Kuld, Andrei Zevakin, Evelin Võigemast ja Tõnis Niinemets. Foto: Ardo Kaljuvee

Pinged alla ja suunurgad üles! Seda suudab juba teise hooaja pöörast publikumenu nautiv «Ma näen su häält» ületamatult hästi. Edutoovad magnetid on nii uljas idee, koloriitne nõunike ring kui saatejuht Piret Laos. Tema üdini positiivne, samas terav ja särtsakas huumor ühes loomulikkusega lihtsalt haarab igaühe kaasa. Ja kui palju talente on see saateformaat avalikkusele tuttavaks teinud, nii hõbehäälsete salalauljate kui vingete teesklejate näol. Nalja saab metsikus koguses ja põnevus püsib viimaste sekunditeni.

Ainult seal: Tüübid, kes üldse laulda ei oska. Kohutav kraaksumine ja viisist mööda panek võetakse vastu sooja huumoriga.

Kasu vaatamisest: Mitte keegi ei jää kurvaks! Saade langetab ka ühiskonnas juurdunud liigset hinnangulisust ja hirmu, et ainult parimatel on õigus elu nautida ja silma paista. Tõesti – need lõbusad minutid ekraani ees teevad maailma paremaks.

«Tantsud tähtedega»

TV3 otse-eetris pühapäeviti kell 20.00

«Tantsud tähtedega». Ruslan Trochynskyi​ ja Anabel Aunver.
«Tantsud tähtedega». Ruslan Trochynskyi​ ja Anabel Aunver. Foto: Kalev Lilleorg

Tantsusaade niidab mastaapsusega – see on tõeline ball ja veel heategevuslikul eesmärgil. Kaheksa tuntud inimest eri elualadelt pannakse tantsima paremini kui karud ja vaataja saab osa paljude efektidega show-numbritest. Saatejuhtidena toovad Jüri ja Ines kohtunike kõveraid põlvi ette lugevate kommentaaride vahele soojust ja sujuvust. Tantsivad Birgit Sarrap ja Marko Kiigajaan, Kadri Tali ja Mairold Millert, Ülle Lichtfeldt ja Marko Mehine, villemdrillem ja Greta Korju, Brigitte Susanne Hunt ja Robert Veskus, Jüri Ratas ja Kristina Tarmet, Juss Haasma ja Kerstin Kruuse ning Ruslan Trochynskyi​ ja Anabel Aunver.

Ainult seal: Valsiringe tegev Ratas või puusa nõksutav Hunt – no see on äge!

Kasu: Huvi tantsu vastu kasvab, glamuur paneb silma särama ja vestlusteemana liidab see inimesi.

«Koomikud ja küsimused»

ETV 2, reedeti 21.30

«Koomikud ja küsimused». Sander Õigus ja Ott Sepp. 
«Koomikud ja küsimused». Sander Õigus ja Ott Sepp. Foto: Kuvatõmmis Ekraanilt

Puhtakujuline naljasaade moodsa aja püstijalakomöödia võtmes. Muhe, mahlane ja poliitiliselt kindlasti ebakorrektne. Saatejuht Kaspar Kikerpill ja küsimuste nuputaja Karl-Alari Varma pommitavad väga lõbusal moel omavahel võistlevaid koomikuid, kelle vaimukas improviseerimisvõime leiab täiel määral rakendust. Kaptenite rollis on Mikael Meema ja Sander Õigus Comedy Estonia standup’i vendade ridadest, kes toovad alati kaasa tipptegijaid.

Ainult seal: Naljad, mis sünnivad eetris, on nii osavat verbaalakrobaatikat kui ka krõbedat situatsioonikoomikat.

Kasu: Jäta mõni lugu meelde, saad ka seltskonnas teiste tuju tõsta

«Vallaline kaunitar»

TV3s reedeti kell 20.00

Vallaline kaunitar Brigitte Susanne otsib enda väitel tõesti meest. 
Vallaline kaunitar Brigitte Susanne otsib enda väitel tõesti meest. Foto: Tv3

Brigitte Susanne Hundi fännid saavad sel sügisel teda korralikus doosis. Peale selle, et ta tantsib, otsib ta usinasti armastust. Naise enda sõnul polegi see meelelahutus, vaid tal ongi plaan väärt prints välja valida ning abielluda. Eks me varsti näe, kui palju selles plaanis tõtt leidub ja mine tea – äkki tõelisele armastusele vahel meeldibki täismeigis ka kaameratulede ees lahvatada. Vaatajad asuvad kohe soosikuid valima ja neile kaasa elama, aga ka vahetama. Saab unistada, üllatuda, pettuda ja rõõmustada. Kel omas suhtes igavamad ajad, võib leida uut värskust.

Ainult seal: BSH on osav show-tüdruk, kes suudab iga kell bravuurika blondi rolli üles võtta. Kuid siit paistab ka haavatavat, ehedat, emotsionaalset tüdrukut ja tundeid, mida ta ei kontrolli. See on armas. Romantiline.

Kasu: Kuidas naise südant võita? Siit saab nippe.

«Villa»

villatv.ee-s igal esmaspäeval uus osa

Tõsielusari «Villa». 
Tõsielusari «Villa». Foto: Rauno Liivand

Andrei Zevakini ja Robin Valting väärivad kahtlemata uljusepreemiat – ise teeme, ise näitame ja usume, et asi töötab. Ja töötabki – tõsielusaade paitab silma ja kõrva, valgus ja värv on otsekui unistusest, muss kruvib ja imekaunid osalejad leiti 2500 soovija seast. Kamp on tõesti kirev – jõusaali-Adonisest Stefanist loomingulise joogavenna Antonioni. Neidudest esindavad kõik peale sireda Kaisa hetkel kuumaks peetavat kurvilist Insta-kaunitari tüpaaži.

Ainult seal: «Villa» teeb kõik omamoodi, ei vaevu minema vaataja ette, vaid usub, et vaataja leiab tee nendeni.

Kasu: Ilusam kui elu, aga selle eest peab ka krõbedat hinda maksma.

«Armastuse malev»

Kanal 2s esmaspäeviti kell 22.00 (kordused reede hilisõhtul)

«Armastuse malev».
«Armastuse malev». Foto: Ardo Kaljuvee

Paariheitmise heitlused ekraanil on alati lõbusad – oma tundeid ja mainet ise löögi alla seadmata on ju tore näha, kuidas teised seda teevad. Mõni purjakil piinlikkus, paljas pepu või suhtedraama – seda saab alati ja igas sedasorti loos. Seksikaima naise tiitli tuules telesse seilanud saatejuht Grete Paia ütleb oma tekstid veatult, kuid jahedalt. Kirgede kütmise töös on teistest ringiga ees Annika ja Xavier – mahlased karakterid. Neil mõlemal keeb silmapaitava pealispinna varjus korralik fuuria temperament, mis ongi seesuguste saadete maiuspala.

Ainult seal: «Armastuse malevast» saab meelelahutuse ja kirgede kastmes ka täitsa praktilisi nippe ehitustööks.

Kasu: Praktiline koolitus, kuidas talu renoveerida, pluss suhtluskoolitus: kuidas käituda ja kuidas mitte.

«Rannamaja»

TV3s esmaspäeviti kell 22.00

«Rannamaja» – aina julgemaks läheb! 
«Rannamaja» – aina julgemaks läheb! Foto: Tv3

Armastuse ajujaht, kus noored kiirelt hullu panema hakkavad. Vahel ei suuda vaataja mõista, mismoodi ja miks need inimesed end ekraanil igas tähenduses paljaks koorida tahavad, aga nad tahavad. Oht rumalasse valgusse jääda on ometi suur, aga küllap kompenseerib selle kasvava kuulsuse näiline magusus. Kristiina Paidest, Brita Tamsalust, Cassandra Tallinnast, Kaspar Tartust, Sven Võrust ning Eric Tallinnast igatahes risti ette ei löö. Vaataja saab naerda, vihastada, imestada ja minestada.

Ainult seal: Noorte uljaspeade hulljulgus naturalistlikul moel.

Kasu: Vaieldav, niisama lõbus.

«Täistund»

Kanal 2s teisipäeviti kell 20.00 (kordused K 13.05 ja L 12.00)

«Täistund». Saatejuhid vasakult: Madis Kimmel, Elo Mõttus-Leppik, Neeme Raud, Eeva Esse-Sõõrumaa, Sander Punamäe. 
«Täistund». Saatejuhid vasakult: Madis Kimmel, Elo Mõttus-Leppik, Neeme Raud, Eeva Esse-Sõõrumaa, Sander Punamäe. Foto: Kanal 2

Teadmatus on suurim ärevuse võimendaja. «Täistund» heidab valgust ning annab vastuseid tulistele küsimustele, mille keskel nii või naa oleme. Trump on tippajakirjanike kvintett Madis Kimmel, Elo Mõttus-Leppik, Neeme Raud, Eeva Esse-Sõõrumaa ja Sander Punamäe. Kõik erinevad, parajalt hulljulged, karastunud profid. Saates pole konarusi ega traagelniite, vaid põnevalt räägitud lood, mida usaldada.

Ainult seal: Neid lugusid ei näe kuskil muljal! Aga kes pole näinud, ei oska ka olulistes küsimustes kaasa rääkida.

Kasu: Pilt toimuvast selgineb ja see võtab stressi alla. Teadmatus on suurim ärevuse võimendaja.

«Pealtnägija»

ETVs kolmapäeviti kell 20.00

«Pealtnägijat» on vaadatud aastakümneid ja saate tähendus vaid tõuseb ajas.
«Pealtnägijat» on vaadatud aastakümneid ja saate tähendus vaid tõuseb ajas. Foto: Eero Vabamägi

Olgu peale, et uuriva teleajakirjanduse eeskuju vaatavad kõik juba kaks kümnendit – uut ja värsket näeb seal alati. Mihkel Kärmase tugev trump on tuua ka kõige tõsisemad teemad ekraanile tasakaalukalt ja heasoovlikult, raiskamata loo jutustamisel ainsatki sõna. Sekundeerivad Taavi Eilat, Kristjan Pihl ja Piia Osula.

Ainult seal: Ainulaadsed lood, mis sageli panevad hiljem kihama kogu meedia.

Kasu: Teadmine rahustab. Ja Mihklil on eriline võime rahu ning selgust luua.

«Kuuuurija»

Kanal 2s esmaspäeviti kell 20.00 (kordus T 13.05)

«Kuuuurija» saatejuht ja Elu24 peatoimetaja Katrin Lust.
«Kuuuurija» saatejuht ja Elu24 peatoimetaja Katrin Lust. Foto: Mihkel Maripuu

Telemagasinide maastikul tõenäoliselt üks elulähedasemaid – naturalismi see saade ei karda. Intriige, konflikte, pettumusi ja pisaraid saab korraliku rahena ja inimestele meeldib teiste traagikast või rõõmust osa saada. Katrin Lusti saates lööb reporteritena kaasa ka Elu24 tiim.

Ainult seal: Lood, mida teised ei räägi. Sageli alternatiivne tõlgendus mõnelegi kirgi kütvale teemale.

Kasu: Tead, millest räägitakse, ja oskad oma seisukoha kujundada.

«Reede ÕHTU!»

Kanal 2s reedeti kell 20.30 (kordused L 13.00 ja E 9.00)

Saatejuhid Jüri Butšakov, Piret Laos ja Robert Rool. 
Saatejuhid Jüri Butšakov, Piret Laos ja Robert Rool. Foto: Remo Tõnismäe

Teles saab väga hästi petta, teeselda ja «üllatusi» lavastada. Vaataja ei pruugi seda alati läbi hammustada. Küll aga tajub ta ära, et ehe värk on ikka kuidagi vingem. Ja just selles seisneb «Reede ÕHTU!» fenomen. Maagia päriselt sünnib saates. Saatejuhid Piret, Jüri ja Robi teevad igasugu lõbusaid lollusi ja julgevad minna naljaga kaugemale kui keegi teine. Kuid see huumor on alati soe, kellelegi ei tehta haiget. Trio võlub unikaalse eetrikeemiaga, mida on mitu korda auhinnatud. See pole vestlus-, vaid särisevalt energiline ja mänguline seiklussaade.

Ainult seal: Mitte keegi ei tea, mis saates sündima hakkab, isegi saatejuhid.

Kasu: Võistluse ehe adrenaliin nakatab ka vaataja ning puhub muud mured peast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles