NÄDALA INTERVJUU Suurettevõtja Ain Hanschmidt: ärme unusta ütlemist, et jumal aitab seda, kes end ise aitab (7)

Raul Ranne
Copy
Ain Hanschmidt peab end optimistiks – ta muigab, et alati saab halvemaks minna. Aga selleks saab alati valmistuda, lisab ta.
Ain Hanschmidt peab end optimistiks – ta muigab, et alati saab halvemaks minna. Aga selleks saab alati valmistuda, lisab ta. Foto: Mihkel Maripuu

Midagi pole teha: meie vestlus Eesti ühe mõjukama valdusettevõtte Infortar juhi Ain Hanschmidtiga saab rasvase pitseri majandusministri teatega, et suvi otsa pinget pakkunud võidujooks selle nimel, kas veeldatud maagaasi ujuvterminal tuleb Paldiskisse või läheb Soome Inkoo sadamasse, lõppes soomlaste võiduga.

Tunnete, et valitsus vedas teid alt?

Seda küll. Kevadest saati oli paberil kirjas, et kus esimesena haalamiskai valmis saab, seal see veeldatud maagaasi (LNG) ujuvterminal tööle hakkab. Seepärast me nii karmi tempoga ehitustöödele pihta andsime. Kusjuures kevadel oli meil endalgi plaan see LNG ujuvterminal rentida, aga kuna riik võttis siis selgelt seisukoha, et tehakse soomlastega ühisettevõte ehk kasutusele tuleb vaid Soome gaasivõrku haldava Gasgrid Finlandi tellitud laev, lükati meid sellest mängust välja.

Aga öeldi selgelt, et kus esimesena kai valmis saab, sinna see laev ehk ujuvterminal ka tuuakse.

Kas te Infortaris ja Alexelas tõesti varem ei teadnud, et kogu see ettevõtmine mängitakse Soome sadamasse? Minister Riina Sikkuti jutust võis aru saada, et talle oli see võimalus juba suvel teada.

Kui talle oli juba suvel teada, siis võinuks seda ka kõva häälega öelda. Ja me oleks saanud ehitada teisi asju.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles