Tsahkna: meie erakonnas ei ole mingeid omavahelisi kaklusi (3)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Eesti 200 juhatuse liige Margus Tsahkna
Eesti 200 juhatuse liige Margus Tsahkna Foto: Eero Vabamägi

Eesti 200 poliitiku Margus Tsahkna sõnul valis erakond muutuse tee, et ellu viia suuremaid ambitsioone. Tema kinnitusel ei tähenda uue juhi valimine, et erakonnas oleks mingeid omavahelisi kaklusi.

Margus Tsahkna sõnul on Lauri Hussari valimine erakonna uueks juhiks üldkogu otsus ja võistlus oli väga võrdne. Ta selgitas, et kuu aja jooksul peeti kõigis maakondades vähemalt 12 debatti ning arutati, kuidas edasi minna.

«Erakond valis nii-öelda muutuse tee, Eesti 200 peab muutuma tugevamaks, selleks et teostada suuremad ambitsioonid. Nagu Lauri Hussar ütles, on meie ambitsioon olla igal juhul valitsuse moodustaja, et hoida ära Martin Helme juhitava EKREIKE taassünd ja samas oma pikk plaan ellu viia. Just see oligi Lauri põhisõnum.»

Tsahkna lisas, et Lauri Hussaril oli julgust öelda välja, et erakond peab suutma teha paremini ja kaasama oma inimesi rohkem. «Nüüd on see vastutus tema õlgadel, viis kuud on valimisteni minna.»

Küsimusele, kas see pole liiga napp aeg, et erakonna juhti vahetada, vastas Tsahkna, et see ei ole kindlasti napp aeg. Ta rääkis, et Lauri on kogu oma elu kandnud eestimeelsuse lippu, samuti on ta väga põhjalikult kursis sellega, kuidas Eestis poliitikat tehakse. 

«Meil on tõesti doktorikraadiga kirjutatud programm, aga nüüd on see vaja viia inimesteni, iga külapoe nurga taha, ja ma arvan, et selles on Lauri väga hea. See, mida Eesti 200 täna näitas, oli ehe demokraatia – aus ja süütu. See, et tehti selline valik, ei tähenda mingeid omavahelisi kaklusi ja kogu meeskond läheb ühiselt edasi.» 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles