Politoloog: Eesti 200 juhivahetus oli üllatav (6)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Politoloog Martin Mölder
Politoloog Martin Mölder Foto: Erik Prozes

Politoloog Martin Mölderi sõnul oli Lauri Hussari saamine Eesti 200 juhiks üllatav. Mölder lausus, et juhivahetus võib mõneti muuta erakonna kuvandit, kuid valijaskonda see ilmselt ei mõjuta.

Politoloog Martin Mölder rääkis, et tema jaoks tuli Eesti 200 juhivahetus üllatusena.

«Enne valimisi ei olnud väga selge, kummale poole valik langeb või kui suur toetus võiks Lauri Hussaril olla. See, et võitlus lõpuks nii tasavägine tuli ja tema erakonna esimeheks sai, see tuli mulle tõesti üllatusena.»

Politoloog lausus, et valimisteni jäänud viis kuud annab ehk erakonnale aega teha vajalikke muudatusi, kui nad peaksid seda valimiskampaania tarvis teha soovima. Ta lisas, et kuigi juhivahetus toimus viimasel hetkel, et ole see valimiste jaoks veel liiga hilja.

Mölderi arvates võib uus juht muuta erakonna kuvandit. «Mulle on jäänud mulje, et Kristina Kallas oli rohkem kooskõlas Eesti 200 algse eetosega, nende üks suur mõte oli, et poliitikas peaks olema rohkem eksperte ja Kristina Kallas on kindlasti oma valdkonna eksperdi kehastus. Lauri Hussar on rohkem klassikalise poliitiku tüüpi.»

Kas see on lõppkokkuvõttes erakonnale hea või halb, ei oska praegu öelda, aga mingi uue hoo, suuna või varjundi Lauri Hussari juhtimine erakonnale kindlasti annab.

Mölderi hinnangul juhivahetus valijaskonda väga ei mõjuta. Ta lausus, et Eesti 200-le tuleb pigem kasuks, kui inimesed seostavad erakonda erinevate nägudega.

«Ma usun, et ka Kristina Kallas ei kao erakonna juhtimisest mitte kuhugi ära,» ütles politoloog, lisades, et suurem osa Eesti 200 toetusest on seni tulnud mitte ühe või teise konkreetse poliitiku tõttu, vaid pigem sellest, et tegemist on uue erakonnaga, mis lubab midagi värsket, ja just see on inimestele meeldinud.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles