Milliste põnevate tegevustega peibutab sügisvaheaeg koolinoori ja peresid? Parimad ideed leiad siit.

Copy
Foto: Shutterstock

Vaba aja veetmiseks on mitmeid erinevaid võimalusi. Saabuva koolivaheaja raames oleme välja otsinud neli kõige ägedamat tegevust, mida saavad teha nii lapsed kui täiskasvanud. Kui otsid midagi aktiivset, siis selleks soovitame külastada uuenenud Aura Keskust Tartus. Uudishimulikele on põnevad tegevused PROTO avastustehases. Elamusi pakub Kuressaare Teater erinevate lavastustega üle Eesti. Midagi ekstreemsemat leiad jällegi Tondi Lasketiirust. Kindlasti on siin midagi igale maitsele - aktiivset sügisvaheaega!

PROTO avastustehas

AURA Keskus

Tondi Lasketiir

Kuressaare Teater

PROTO avastustehas uueneb - avatakse leiutajate labor ja toimub öölaager!

Kas tahaksid teada, mis tunne on kõndida ookeani põhjas, lennata jalgrattaga või liuelda pilvedes kogedes gravitatsiooni alternatiivse nurga alt? PROTO avastustehas on esimene hariduslik virtuaalreaalsus keskus, mis pakub uudset ja unikaalset kogemust, mida mujal Euroopas ei näe! Tule ja saa osa PROTO imelisest fantaasiamaailmast ning koge virtuaalreaalsust oma kõige ehedamas võtmes.

Just koolivaheajal 24. oktoobril avatakse PROTO avastustehases Leiutajate labor. Leiutajate laboris on sul võimalus ise leiutada, katsetada ning õppida uusi oskusi, kasutades selleks erinevaid tööriistu ja materjale. Leiutage, ehitage, kohandage, muutke, tehke koostööd ja nautige. Leiutamine on lõbus! Leiutajate labor on kõigile – nii suurtele kui väikestele, koos ja eraldi tegutsemiseks, toimuma hakkavad ka juhendatud töötoad.

Ise luues ja leiutades õpime paremini mõistma teadust, tehnoloogiat, inseneeriat, matemaatikat ja kunsti.

Õudustekuule kohaselt ei puudu seekord kavast meelihaaravad elamused. Veidike õudne öölaager PROTO leiutistemaailmas, 27. oktoobril! PROTO öölaager on mõeldud lastele, kellele meeldivad jubenaljakad elamused, mustkunst, tants ja kino ning loomulikult LEIUTAMINE. Tule ja uuri, kas PROTOs siis päriselt ka ärkavad leiutiste ja leiutajate lood öösel ellu? Kindel on see, et meie maagiline leiutistemaailm on öösel veelgi salapärasem.

PROTO soov on luua loov ja inspireeriv pinnas laste fantaasia käivitamiseks ning anda vajalikud oskused ning vahendid nende ideede teostamiseks!

Koolivaheajal on PROTO avastustehas avatud lausa iga päev kell 11-18!

Aura Keskus - uuenenud maja erilise üllatusega

Kes otsib sügisvaheajaks midagi aktiivset ja lõbusat, see võiks sammud seada uuenenud Aura Keskusesse Tartus. Pärast neljakuulist remonti on uuendatud maja seest ja väljast ning veepark ja saunakeskus ootavad taas külalisi lõbusalt ja aktiivselt aega veetma.

Veepark ootab uudistama nii suuremaid kui väiksemaid külalisi, pakkudes elevust kolme suure ja ühe pisematele mõeldud liutoruga. Eriline üllatus ootabki just veepargi külastajaid, kelle jaoks on remondi käigus lisatud kolmas suur Eestis ainuke interaktiivne liutoru. 60-meetrises kinnises liutorus on puutenupud ning valgus- ja heliefektid. Rohkeid elamusi pakkuva liu lõpetab veekardin.

Lisaks uuele vingele liutorule on Aura Keskusel väikelastele mõeldud ala, kus on erinevad kiiged, vett pritsiv madu ja kajakas ning pisikesed liumäed. Suuremad saavad lustida ringvooluga basseinis, uudistada koskede taga olevaid koopaid ja proovida vees korvpallimängu.

Koguperekeskusena pakub Aura mõnusat aktiivset tegevust kõigile. Pärast liutorudes lustimist võib sammud seada saunakeskusesse, kus ees ootavad 9 erinevat sauna, mõnus mullivann, kuumaveevann ja kaks erineva temperatuuriga mullivanni väliterrassil. Samuti leiab saunakeskusest karastava ja ergastav külmaveeämbri ning talvetoa. Lõõgastuda saab veel puhkealal asuvates ripptoolides ja õuevaatega lamamistoolidel.

Tegevust on kõigile! Ükskõik, kas otsid aktiivset ajaveetmisvõimalust sõprade ja pereringis või soovid lõõgastuda saunas ja mullivannis - Aura Keskusest leiad mõlemat.

Tondi Lasketiir - konsooli tagant välja aktiivselt koolivaheaega nautima

Veidi ekstreemsemat ja teistsugust ajaveetmisvõimalust pakub Tondi Lasketiir. Suurim lasketiir terves Baltikumis pakub laia valikut erinevaid laskmispakette nii algajatele kui edasijõudnutele.

Sügisvaheaja ja õudustekuu raames on Tondi Lasketiirus suur Zombiejaht. Miks mitte saata Halloween mööda paugutades erinevate jahirelvadega nagu snaiper Sako, püstolkuulipilduja MP5, ründerelva SigSauer M400 tsiviilversiooni ja pumppüssiga. Instruktori juhendamisel liigutakse mööda õuduste rada ja lasta saab erinevaid zombiesid, kes ei ole lihtsalt mingid paberlehed, vaid ikka tõelised 3D-koletised. Elamusest ei puudu toss, kisa, sähvatused ja liikuvad märklehed. Lisaks relvale on igal ühel taskulamp ja hologrammsihik. Nõrganärvilistele ei soovita!

Nii Halloweeni Zombiejahti kui teisi pakette saab muuta vastavalt külastaja soovile, lisades juurde relvi ja teisi tegevusi. Tondi Lasketiir pakub laia valikut erinevaid laskmispakette nii algajatele kui harrastajatele. Eelnev kogemus ja relvaluba ei ole kohustuslikud. Ainuke kohustus on olla vähemalt 12 aastat vana. Tondi Lasketiiru kogenud instruktorid aitavad ja juhendavad läbi terve kogemuse.

Üks hea soovitus veel, võta kaasa oma vanem ja too ta lasketiiru, tehke midagi põnevat koos. Kas laskmine on ainult meeste ala? Ei, lasketiirus saavad väga edukalt hakkama nii emad kui tütred. Seega võite kogu pere kokku pakkida ning sõita lasketiiru ja selgitada pere parim. Lihtsalt lase vaim vabaks ja tule lasketiiru!

Kindlasti leiab siit kingituse ka isale, kingitus vali just selline, et koos isaga saad seda nautida. Mis rõõmustaks tavaliselt nii toimekat ja tegusat isa, kui isadepäeva puhul saab oma lapsega minna lasketiiru. Ja lõpuks saab ju alati teha ka mõned võistluslasud, et selgitada ka kes on parim!

Kuressaare Teater - 5 eripärast etendust igale maitsele

Kuhu on kadunud mängulisus ja mängulust? Seda äratab ''Sipsik'', mis pakub äratundmisrõõmu nii suurematele kui väiksematele. Etendus on sobilik alates 4.eluaastast. Teine pisikesi teatrikülastajaid ootav lavastus on ''Kadunud mets''. Lugu räägib siilist, koerast ja metsast ning sellest, mis saab siis, kui kõik ümberringi ära kaduma hakkab. Niisiis, kooliealised ja nooremad lapsed koos vanematega teatrisse - mõnus aeg lõbusate tegelaste seas garanteeritud!

Lavastusega "Lea’’ tähistab Kuressaare Teater Juhan Smuuli sajandat sünniaastapäeva. Noortele ja täiskasvanutele mõeldud eesti draamaklassikasse kuuluva näidendi esietendus oli selle aasta veebruaris. Tegemist on esimese lavatõlgendusega sellel sajandil. Lugu räägib rannatüdruk Least ja valikutest, mis tema teele satuvad.

Kuressaare teatri kõige värskeim lavastus on briti autori Nick Payne’i südanthaarav armastuslugu ‘’Tähtede seis’’, mille peaosades on Lee Trei ja Markus Habakukk. Lavaloos kohtumegi kahe tegelasega: Rolandi ja Mariannega. Mees on mesinik ja naine uurib erinevaid kosmilisi teooriaid. ‘’Tähtede seis’’ on hinnatud 2012. aastal Evening Standard Theatre Awardsil parima näidendi preemiaga.

Sombusesse sügisilma sobib ideaalselt üks pööraselt naljakas komöödia ‘’Shakespeare’i kogutud teosed’’. Ühe õhtu jooksul esitavad Tanel Ting, Jürgen Gansen ja Markus Habakukk ei rohkem ega vähem kui 180+ William Shakespeare’i teost. Seda kõike ainult lühendatud ja parandatud versioonis. Muide ‘’Naer pikendavat eluiga,’’ ütleb kavalehes lavastaja Sander Pukk.

Kõiki etendusi mängitakse erinevatel teatrilavadel üle Eesti.

Copy
Tagasi üles