Harjumaa pääses tormist kerge ehmatusega

Tiina Laura Kimmel
, ajakirjanik
Copy
Mujal Harjumaal tormi märke oluliselt näha polnud, kuid Kaasiku külas leidus lisaks murdunud puudele ka tormi indikaator: vastu majaseina paiskunud batuut.
Mujal Harjumaal tormi märke oluliselt näha polnud, kuid Kaasiku külas leidus lisaks murdunud puudele ka tormi indikaator: vastu majaseina paiskunud batuut. Foto: Tairo Lutter

Harjumaal Saue vallas jäid paljud majapidamised pühapäevases tormis elektrita, kuid juba esmaspäeval hommikul olid Riisipere ja Laitse inimesed selle tagasi saanud ning lõunaks oli Elektrilevi lubanud voolu taastada ka Haiba, Ruila ja Kernu külas.

Üleüldse jäi tormituules elektrita üle 20 000 majapidamise.

Esmaspäeval varahommikul kogunenud Saue valla kriisikomisjon polnud peale elektriliinide rikete ja murdunud puude saanud teateid muude suuremate tormikahjude ega purustuste kohta. «Suurema tuulega kipub meil lõuna ja lääne poole jäävates külades tõesti elekter ära minema, aga midagi muud hullu minu teada öösel ei juhtunud,» lausus vallavanem Andres Laisk. «Avalikest asutustest olid pikemalt elektrita kaks kooli ja lasteaeda, lisaks lastekodu, aga seal annab voolu generaator.»

Ruilasse viival kitsukesel asfaltteel askeldasid esmaspäeval päeval oranžides töörõivastes Janek ja Tarmo. Kolm suurt murdunud puud tõmbas päästeamet juba varavalges teeserva, kohalike meeste ülesandeks jäi need juppideks saagida ja minema vedada. Janeki jutu järgi on ka külas sees mitu kohta, kus torm kuused maha murdis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles