GALERII Teedeehitajad protestivad Toompeal alarahastuse vastu

Copy
Taristuehituse Liidu meeleavaldus Toompeal
Taristuehituse Liidu meeleavaldus Toompeal Foto: Sander Ilvest

Taristuehituse liit avaldab täna pärastlõunani riigikogu ees meelt, et juhtida tähelepanu teedevõrgu säilitamise ja arendamise süveneva alarahastuse pikaajalistele tagajärgedele.

Meeleavaldus algas kell 8.30 liidu tervitussõnadega, millele järgnes majandus- ja taristuministri Riina Sikkuti (SDE) sõnavõtt.

Toompeal on kohal ka teedeehituses kasutatav rasketehnika. Meeleavalduse käigus antakse üle taristuehituse liidu ja teiste liitude ühispöördumine riigikogu juhatusele.

Möödunud neljapäeval tegi taristuehituse liidu juhatuse esimees Sven Pertens riigikogus ettekande, kus hoiatas, et viimase 30 aasta tempoga jätkates saavad kolm Eesti põhimaanteed neljarealiseks alles saja aasta pärast. Pertens tõi esile, et Eesti riigi allasutuste andmetel on Eesti teede remondivõlg 4,4 miljardit eurot, mis sisaldab nii teid kui tänavaid.

«Maailma Majandusfoorumi riikide konkurentsivõime edetabelis on Eesti taristu alles 45. kohal. Meie ees on nii Läti, Leedu kui ka näiteks Poola ja Ungari. Põhimaanteede väljaehitamine, kui see edasi lükata, toob kaasa raskeid liiklusõnnetusi meie inimeste vigastusi ja surmasid, mida oleks võimalik vältida,» hoiatas Pertens.

Tema sõnul kinnitab äsja avaldatud riigikontrolli raport, et riigiteede rahastamine ei ole praegusel kujul jätkusuutlik ja Eesti riik kavatseb eraldada maanteede hoiuks järgmisel aastal väiksema summa, kui anti aastatel 2013–2022. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles