EKRE võtab sõnad tagasi: Indrek Tarand ei olnud meeleavaldusel joobes ega laamendanud (14)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
EKRE pikett riigikogu ees kiskus vägivaldseks, kui meeleavaldajad ründasid eurosaadik Indrek Tarandit. November 2018.
EKRE pikett riigikogu ees kiskus vägivaldseks, kui meeleavaldajad ründasid eurosaadik Indrek Tarandit. November 2018. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond esitas pärast ringkonnakohtu otsust tänases Postimehes avaliku vabanduse endise eurosaadiku Indrek Tarandi kohta öeldud valeväidete kohta. 

«Vastavalt jõustunud ringkonnakohtu otsusele oleme kohustatud avaldama ja ümber lükkama järgmised ebaõiged faktiväited,» teatas EKRE. 

1. «Eesti Konservatiivne Rahvaerakond on avaldanud seoses 26.11.2018.a toimunud avaliku koosolekuga Indrek Tarandi kohta korduvalt ebaõigeid faktiväiteid selle kohta, et Indrek Tarand oli 26.11.2018. a toimunud avalikul koosolekul alkoholi- või muus joobes. Sellega seoses teatab Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, et Indrek Tarand ei olnud 26.11.2018. a toimunud avalikul koosolekul alkoholi- ega muus joobes.»»

2. «Eesti Konservatiivne Rahvaerakond on avaldanud seoses 26.11.2018. a toimunud avaliku koosolekuga Indrek Tarandi kohta korduvalt ebaõigeid faktiväiteid selle kohta, et Indrek Tarand tungis kallale korraldajatele ja laamendas. Sellega seoses teatab Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, et Indrek Tarand ei tunginud 26.11.2018. a toimunud avalikul koosolekul kallale korraldajatele ega laamendanud.»

3. «Eesti Konservatiivne Rahvaerakond on avaldanud seoses 26.11.2018. a toimunud avaliku koosolekuga Indrek Tarandi kohta korduvalt ebaõigeid faktiväiteid selle kohta, et Indrek Tarand takistas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna sõnavabadust. Sellega seoses teatab Eesti Konservatilvne Rahvaerakond, et Indrek Tarand ei takistanud 26.11.2018. a toimunud avalikul koosolekul Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna sõnavabadust.» Eesti Konservatilvne Rahvaerakond

2018. aastal riigikogu ees toimunud EKRE pikett muutus vägivaldseks, kui sündmuskohal viibinud Postimehe fotograafi sõnul tõmmati Indrek Tarand jõuga lavalt maha. Tarandi sõnul löödi teda kuus korda jalaga ning kriimustati veri välja. 

Foto: Tairo Lutter

Jaak Madisoni (EKRE) sõnul oli Tarand aga purjus ja agressiivne ning tuli nende koosolekut segama ja provotseerima. «Kui poleks olnud Ivari Padarit, kes teda oma kehaga kaitses, siis oleks ta siit ära läinud mitte valge inimese näoga,» ütles Madison toona kõnet pidades.

Seejärel esitasid EKRE ja Tarand teineteise peale politseile avalduse ning asi jõudis ka kohtusse. Lahend ei ole ringkonnakohtu teatel veel täielikult jõustunud, kuna üks kassatsioonkaebus on riigikohtus menetlusse võetud.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles