Zelenskõi nimetas Putini tegevust seltsimeeste tšekistide hüsteeriaks

BNS
Copy
Volodõmõr Zelenskõi.
Volodõmõr Zelenskõi. Foto: IMAGO/Ukrainian President s Office \ apaimages/scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi nimetas Venemaa teadet sõjaseisukorra väljakuulutamise kohta Ukraina okupeeritud aladel seltsimeeste tšekistide järjekordseks hüsteeriaks.

«Noh, mis ma oskan öelda, see on lihtsalt seltsimeeste tšekistide järjekordne hüsteeria. Hüsteeria, mida tuleb üha enam, mida lähemal on Venemaa lüüasaamine,» rääkis president.

«Pool aastat vältis Venemaa isegi sõna «sõda» ja karistas selle eest oma inimesi. Nüüd kuulutab see ise okupeeritud territooriumil välja sõjaseisukorra. Kirjutatakse alla mingitele jaburatele dekreetidele ja tegeletakse mingi jamaga,» rääkis Zelenskõi.

Putin kehtestas kolmapäeval laiaulatuslikud julgeolekumeetmed paljudes Venemaa piirkondades ja kuulutas välja sõjaseisukorra neljas hiljuti Moskva poolt annekteeritud Ukraina piirkonnas.

Putin andis ülesande kehtestada Kesk- ja Lõuna föderaalringkonda kuuluvates föderatsioonisubjektides, välja arvatud mõni piirkond, kõrgendatud valmisoleku tase, üksikute territoriaal- ja tsiviilkaitse meetmete rakendamise otsustavad subjektide juhid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles