OTSE POSTIMEHEST ⟩ Pentus-Rosimannus: poliitilist kiusu saab alati ajada, ükskõik milline on protseduur

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Keit Pentus-Rosimannus lahkus poliitikast lõplikult.
Keit Pentus-Rosimannus lahkus poliitikast lõplikult. Foto: Tairo Lutter

Pikaaegse reformierakondlase Keit Pentus-Rosimannuse aeg rahandusministrina ja poliitikuna sai teisipäeval läbi, järgnevatel nädalatel pühendub ta tütrele ja valmistub Euroopa Kontrollikoja liikme ametiks.

Kas täna (neljapäeval – toim) on teie esimene poliitikavaba päev?

Täna on tõesti esimene poliitikavaba päev. Eile oli veel ameti üleandmine ja ka esimesed briifingud koos uue ministriga, et selgitada suuremate päevakorras olevate teemade taustu, aga nüüd on kõik asjad talle üle antud.

Kuidas te ennast tunnete, kas esimene poliitikavaba päev on puhtalt lapse päralt?

No olen ju siin stuudios, nii et puhtalt lapse päralt veel ei ole. Eks ma pean natuke harjuma, sest see aeg, kui olin poliitikaga seotud, on olnud väga pikk ja niisugusest intensiivsest rütmist välja tulek võtab natuke aega. Pikalt mul seda ei ole, sest uue aasta algusest peaks algama uus ja tõenäoliselt väga intensiivne amet. Vahepealsed kuud on minu gravitatsioonijõud tütar.

Kas teie tagasiastumine sel nädalal oli planeeritud või olid mingid asjaolud, mis lahkumist kiirendasid?

Ei olnud mingeid muid asjaolusid. Pigem oli nii, et kui eelarve esimene lugemine oleks olnud nädal varem, nagu alguses plaaniti, olnuks minu lahkumine veelgi varasem. Juba siis, kui ma valitsuse meeskonnaga liitusin, palus peaminister, et paneksin uue valitsusega kokku järgmise aasta eelarve ja nelja aasta eelarvekava. Kui mind kontrollikoja liikmekandidaadiks esitati, oli teada, et lahkun poliitikast, nüüd oli mul võimalus see otsus teatavaks teha. Otseselt oli see seotud esmaspäeval toimunud riigieelarve esimese lugemisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles