Tallinna loomaaed kutsub lumeleopardipäeva tähistama

BNS
Copy
Lumeleopard Otto III.
Lumeleopard Otto III. Foto: Inari Leiman

Sel pühapäeval on kõik loomahuvilised oodatud Tallinna Loomaaeda, kus tähistatakse rahvusvahelist lumeleopardipäeva.

Rahvusvaheline lumeleopardipäev saab alguse juba kell 11 hommikul loomaaia alpinaariumis, kus kommenteeritakse lumeleopardi tegevusi. Tunni aja jooksul saab kuulda põnevaid fakte looma eluviiside kohta nii loomaaias kui ka looduses.

Kell 12 algab loomaaia läänevärava keskkonnahariduskeskuse fuajees lumeleopardi vaderi Lidli meisterdamise töötuba, kus nii lapsi kui ka täiskasvanuid juhendab käsitööõpetaja Anna Lutter, kes aitab kõikidel huvilistel valmistada lumeleopardipäeva meenutavaid esemeid. Lidl pakub väiksematele külastajatele ka põnevat mängulehte, mille täitjate vahel loositakse välja auhindu.

Lumeleopardid on ohustatud liik, kelle looduslikke elupaiku mõjutavad rängalt kliimamuutused ja globaalse temperatuuri tõus. Vastutustundliku ettevõtte ja lumeleopardide vaderina toetab Lidl Tallinna Loomaaia liigikaitselisi tegevusi.

Tallinna loomaaias elavad praegu kaks isast lumeleopardi Otto III ja Somu. Otto III toodi Tallinna loomaaeda 2019. aasta veebruari alguses Belgiast, kuid tema vanaema Odette on sündinud Tallinna loomaaias. Somu, kelle nimi tähendab hindi keeles Kuu, saabus Tallinna loomaaeda eelmise aasta lõpus Austriast Salzburgist. Somu sugupuu ulatub tagasi eelmisel sajandil Kõrgõstani loodusest püütud lumeleopardide Kungei ja Remboni, kes elasid Tallinna loomaaias pika elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles