TOP3: parima brunchi saad just nendest Tallinna kohvikutest ja restoranidest

Copy
Foto: Shutterstock

Raske nädal on selja taga ning kätte on jõudmas oodatud nädalavahetus. Miks mitte alustada oma puhkepäeva hilise hommiku ja lõunasöögi segu ehk brunch’ga pere või sõprade seltsis? Kui just sellised mõtted sinu peas on, siis siit saad teada, kuhu sul tasub minna, et saada mõnus algus oma päevale.

Tallinna parimad brunchid Rudolf Restoranis

Foto: Alina Birjuk

Kadriorus asuva Rudolf restorani põnev ajalugu teeb silmad ette paljudele. Hiiumaal sündinud Eesti esimese haritud helilooja ja organisti Rudolf Tobiase järgi nime saanud restoran on tänaseks üks Tallinna maitsekamaid Prantsuse mõjutustega toidukohti, mille brunchidele tasub aegsasti laud broneerida.

Tavamenüü kõrval on Rudolf restoranil täiesti eraldiseisev brunchimenüü, mida pakutakse laupäeviti 10-14 ja pühapäeviti 10-15. Menüüst leiab erinevaid klassikalisi prantsuse toite nagu näiteks pošeeritud munad, croque madame ja pain perdu. Samuti leiab menüüst putru, kreppe ja erinevaid lisandeid roogade kõrvale. Loomulikult on menüüs ka klassikalised brunchi joogid nagu värsked mahlad, kokteilid ja kohvijoogid. Lisaks brunchimenüüle pakutakse värskeid ahjusoojasid croissante, nii soolaseid kui ka magusaid. Tähtpäevade või ürituste puhul on võimalik ette tellida ka vaarika või pistaatsia markoone.

Imekaunilt serveeritud toitude kõrvalt tasub pilku tõsta ka kogu restorani interjööri imetlemiseks, sest peenest detailitäpsusest ei ole puutumata ka Rudolf Tobiase elust, saavutustest ja ajaloost inspireeritud restorani interjöör, mis on sisekujundaja Tiiu Truusi käe all tänase kuju ja vormi saanud. Seinu katvad riiulid meenutavad justkui noodivihikuid ja neilt samadelt riiulitelt leiab nii Eesti kui välismaa kunstnike loomingut. Seejuures peakoha on sisse võtnud Juss Piho looming. Rudolfi atmosfäär on luksuslik ja kutsuv.

Erakordse ajaloopärandina on Rudolf restorani valduses üks Eesti esimesi kokaraamatuid, mis pärineb Rudolf Tobiase eluajast, 19. sajandi lõpust. Prantsuse köögist inspiratsiooni ammutava restoranina ammutataksegi menüüloomel inspiratsiooni suurkuju elurännakutest Euroopas ja luuakse seeläbi prantsuse ja euroopa köögi parimaid palasid.

Michelini tärniga restorani kogemusega peakokk Sten Märtin usub, et Prantsuse köök kogu modernse toidukultuuri alustalaks ja austab puhtaid, selgeid ja eristuvaid maitseid, mida saavutab vaid väga kvalitseetse toorainete kasutamisel.

Rudolf restorani on lisaks nädalavahetuse brunchidele loomulikult võimalik ka lõuna ning õhtusöökideks külastada. Detsembris avavad nad ka pühapäeva õhtud, et advendiaega imeliste maitsetega täita. Pilku tasub peal hoida Rudolf restorani Facebookis ja Instagramis, sest neil toimuvad ka mulli- ja veinikoolitused, teemanädalad ning palju muud.

Kõige maitsvam brunch Grenkas

“Kohviku logol olevad kolm grenkat sümboliseerivad maitsvat toitu, hubast atmosfääri ja heatahtlikke inimesi,” sõnas restorani omanik Natalja. Kogu tiim usub, et just see kombinatsioon tagab ainulaadselt mõnusa kogemuse, mis paneb inimesi aina uuesti seda restorani külastama.

Foto: Grenka

Mis on Grenka? Grenka on pärit slaavi köögist, kus grenkadeks kutsutakse ohtra kattega grillitud saiaviile, mille maitsevõimaluste valik on kirju. Menüüs on grenkasid nii liha, mereandide kui vegantoitude fännidele. Arvestama peab ka sellega, et portsude suuruses peegeldub slaavi rahvaste külalislahkus ja soov oma külalistel kõhud alati täis toita.

Brunch’ile minnes on valik veelgi laiem- tööpäeviti keskpäevani ja nädalavahetustel kella 13:00-ni serveeritakse külastajatele ka hommikusööke, mille hulgas on näiteks koduse moosiga pannkoogid, suussulavad sõrnikud hapukoorega, puder või erinevate täidistega toitvad omletid. Ka dieedisõprade peale on mõeldud ning menüüs on olemas FIT hommikusöök! Ole mureta- pakutakse ka klassikalisi Benedicti moodi mune.

Hubase Uue Maailma külje all olev kohvik ootab külla ka pere pisemaid, kelle kõhu saab täis nii soolase kui magusaga. Samal ajal kui vanemad oma grenkasid naudivad, saavad lapsed aega veeta mängunurgas.

Grenka on küll tagasihoidlik, aga väga kodune ja maitsev. Ja püüdlik – selleks, et kogu menüüst osa saada, peab jõudma hommikusöögile, iga päev vahelduvale lõunapakkumisele, proovima nädala teisel poolel pakutavat õhtumenüüd ja kusagilt veel ka pirukate ja grenkade jaoks ruumi leidma.

Kõigile magusasõpradele on hea uudis see, et magustoitudeks saab nii laia valikut maiustusi, millest üks kiidetuim on restorani Napoleoni kook. Loomulikult on valikus ka magus grenka, mis on serveeritud vahukoore ja puuviljadega.

Tasub meeles pidada, et Grenka tulihingelisi fänne on Tallinnas äärmiselt palju ning laud tuleks kindlasti sobivaks ajaks ette broneerida. Sinna minnes tunned, et oled jõudnud koju, kus sinu eest hoolitsetakse ja tehakse kõik, et sa lahkuksid naeratusega näol ja mõttega, millal uuesti tulla.

Perekeskne pühapäeva-brunch Sensos

1980. aasta olümpiamängude purjeregati külaliste majutamiseks ehitatud hotellis Olümpia tegutseb restoran Senso, mille saamislugu on sama huvitav kui majal endal. Algselt kohvik, siis brasserie, nüüd restoran – Senso on tõusnud tippu läbi pideva arengu.

Foto: Senso Restoran

Peakokk Andres Rahula on Olümpia kööki arendades loonud kindla käekirja, milles on tunda nii väärikat Eesti restoranikultuuri kui ka moodsa aja maitseid. Tänu sellele on Sensol fännklubi, kes on harjunud einestama seal juba 1990-ndatest. Olümpiat võib pidada ka n-ö brunch´i-kultuuri esimeseks Tallinnasse toojaks. Aastast 2010 kuulub hotell rahvusvahelisse Radissoni hotellide gruppi.

Brunch kui kvaliteetaeg kõige kallimatega

Kui brunch on oma klassikalises mõttes hiline hommikusöök, siis Sensos on sellest tänaseks välja arenenud mõnus pühapäevane koosolemise viis, kus lisaks heale toidule on võimalus nautida mõnusat keskkonda ja aegajalt ka elavat muusikat. Tähtpäevadel nagu emadepäev, isadepäev, sõbrapäev või vabariigi aastapäev on pidulikuma erimenüü ja eriprogrammiga üritused.

Väga teretulnud on lastega pered, sest ajal, mil ema-isa kvaliteetaega naudivad, saab pisipere lustida mängutoas.

Pühapäeva-brunch'ide teema vaheldub kolme kuu tagant väärtustades rahvuskööke ja erinevate aastaaegade mitmekülgseid maitseid. Juba aastaid on kindlad rahvalemmikud olnud näiteks Itaalia, Aasia, Eesti ja Street Food menüüd.

Senso brunch´id on buffet-stiilis, kaetud on alati maitsev ning rikkalik laud suupistete, pearoogade ja magusavalikuga. Restorani poolt on tervituseks ka pokaal kihisevat.

Brunch on ideaalne võimalus erinevate tähtpäevade pidamiseks – laiast toiduvalikust leiab igaüks endale sobiva ning kuna restorani saal on suur ja avar, jätkub ruumi lahedasti nii suurtele kui ka väiksematele gruppidele.

Alates novembrist alustab restoran talve-brunch´idega, kus fookuses on toitvad ning soojendavad road mitmest maailma nurgast. Hea võimalus kutsuda kaasa isa ja tulla perega isadepäeva tähistama!

Kuna brunch´id on linnarahva hulgas populaarsed ja kohtade valik piiratud, siis kindlasti tuleks laud ette reserveerida senso@radissonblu.com või tel 631 5870.

Copy
Tagasi üles